Sklamali sme po bezkrvnom výkone

18. aug 2005 o 00:00

Slovenskí futbalisti nevyužili obrovskú šancu na zlepšenie pozície na druhom mieste v tabuľke tretej kvalifikačnej skupiny MS 2006 v Nemecku ...

Slovenský obranca Vratislav Greško (vľavo) hlavičkuje cez brániaceho Josefa Vogta z Lichtenštajnska. Zo včerajšieho kvalifikačného stretnutia Lichtenštajnsko - Slovensko 0:0. FOTO - TASR

Slovenskí futbalisti nevyužili obrovskú šancu na zlepšenie pozície na druhom mieste v tabuľke tretej kvalifikačnej skupiny MS 2006 v Nemecku a po bezkrvnom výkone uhrali s Lichtenštajnskom iba remízu 0:0. Táto strata bude zrejme veľmi mrzieť. Doma sme tohto súpera zdolali 7:0.

Našich futbalistov akoby výsledok Lotyšsko - Rusko (1:1) znervóznil, lebo výhrou v Lichtenštajnsku sa črtala šanca získať v tabuľke väčší náskok. V prvom polčase sme mali viac z hry, územnú prevahu, ale niektoré brejky domácich boli veľmi nebezpečné. Prvý strelecký pokus mal v 4. min Mintál, ale Jehle jeho strelu vyrazil. V 7. min bol v prvej šanci Jakubko, ale jeho strelu zblízka obrana tečovala. O minútu však po Rohrerovom centri hasil pred našou bránou Had. Najčastejšie na hrote v dobrej pozícii bol Jakubko. V 14. min mu odpískali v šanci ofsajd, ale v 22. min spálil v páde najväčšiu šancu našich v tejto časti hry, hlavičkoval vedľa prázdnej bránky. V 25. min sa Vittek pekne uvoľnil, ale jeho strelu zrazili na roh. O tri minúty sa vyznamenal domáci brankár Jehle, ktorý zo šibenice vyškriabal Hlinkovu gólovú hlavičku a chytil aj dorážku Jakubka. O minútu Roger Beck oklamal Kratochvíla, ale iba slabo vystrelil. Potom nepresne vystrelili Mintál a Kisel a v 37. min Karhan školácky prestrelil bránku z priameho kopu. V 43. min nás poškodil rozhodca, ktorý neodpískal jasnú ruku Ronnyho Büchela, o dve minúty sme však mali šťastie, keď francúzski rozhodcovia zaregistrovali milimetrový ofsajd Rogera Becka, lebo po dokončení akcie domáci útočník prekonal Čontofalského.

Po prestávke urobil tréner Galis zmeny, ktoré zlepšeniu výkonu nepomohli. V 53. min síce Vittek pekne ušiel, v šanci volil prihrávku lepšie postavenému Reiterovi, ale jeho strelu chytil skvelý Jehle. V 60. min po Sninského chybe musel Čontofalský zachraňovať hlavou mimo šestnástky. O sedem minút Karhan z dobrej pozície pálil rovno do brankára. V 79. min Jehle chytil strelu Vitteka po úniku. V závere sa hralo obojstranne vabank. V 86. min Vittek v gólovej šanci stratil loptu. V poslednej minúte striedajúci Ritzberger bol sám pred Čontofalským, ale slabo vystrelil. V tej istej minúte Čontofalský chytil istý gól Thomasa Becka. V nastavenom čase Reiter v šanci vystrelil vedľa a Vittekovu bombu z uhla chytil Jehle.

3. skupina: Lichtenštajnsko - Slovensko 0:0

LICHTENŠTAJNSKO: Jehle - Telser, Martin Stocklasa, Wolfinger, Michael Stocklasa - Vogt (80. Frick), R. Büchel, M. Büchel, Rohrer (87. Alabor) - R. Beck, T. Beck. SLOVENSKO: Čontofalský - Zabavník, Kratochvíl, Had - Kisel, Karhan, Hlinka (46. Sninský), Greško (56. Slovák) - Mintál - Jakubko (46. Reiter), Vittek. Pred 1150 divákmi rozhodoval Layec (Fr.), žlté karty R. Beck - Had .
1. Portugalsko 8 6 2 0 24:4 20
2. Slovensko 9 5 3 1 22:7 18
3. Rusko 8 4 3 1 16:11 15
4. Lotyšsko 9 4 2 3 16:15 14
5. Estónsko 9 3 2 4 12:15 11
6. Lichtenštajnsko 9 1 2 6 9:19 5
7. Luxembursko 8 0 0 8 4:32 0

Zostávajúci program

3. 9.: Estónsko - Lotyšsko, Rusko - Lichtenštajnsko, Portugalsko - Luxembursko.

7. 9.: Lotyšsko - SLOVENSKO, Rusko - Portugalsko, Lichtenštajnsko - Luxembursko.

8. 10.: SLOVENSKO - Estónsko, Portugalsko - Lichtenštajnsko, Rusko - Luxembursko.

12. 10.: SLOVENSKO - Rusko, Portugalsko - Lotyšsko, Luxembursko - Estónsko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Sklamali sme po bezkrvnom výkone