Tatar pri ňom začínal v NHL. Hossu najskôr zarmútil, o rok boli spoluhráči

Štvornásobný víťaz Stanleyho pohára Kris Draper.
Štvornásobný víťaz Stanleyho pohára Kris Draper. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|20. máj 2022 o 09:00

Rozhovor s Krisom Drapperom.


Zápasy MS v hokeji 2022 lákajú aj mnohých zámorských skautov. Duely slovenského tímu, v ktorom hrajú draftové nádeje Juraj Slafkovský a Šimon Nemec, patria z pohľadu hokejových odborníkov medzi najatraktívnejšie.

Z Helsínk

píše reportér Sportnet.sk Patrik Fotta.

Na stretnutí medzi Slovenskom a Švajčiarskom bol na tribúne aj legendárny útočník KRIS DRAPER. S tímom Detroit Red Wings získal štyri Stanleyho poháre. Bývalý spoluhráč Tomáša Kopeckého poskytol Sportnetu rozhovor počas prestávky medzi tretinami v útrobách Helsinki Ice Hall.

Jeden z vašich štyroch Stanleyho pohárov ste získali aj so Slovákom Tomášom Kopeckým. V Detroite ste spolu odohrali štyri sezóny. Spomínate si na neho?

Samozrejme. Tomáš bol výborný spoluhráč. Viem, že začal postupne v AHL v tíme Grand Rapids. Svojimi výkonmi si zaslúžil miesto v prvom tíme Detroitu. Dokonca sme si istý čas spolu zahrali aj v jednej formácii.

Bol veľký a silný, vedel výborne vystreliť puk. Hralo sa mi s ním vynikajúco. Navyše sme sa spolu veľa nasmiali. Bol zábavný. Všimol som si, že sa jeho osobnosť postupne vyvíjala.

Zostali ste v kontakte aj po tom, ako zmenil klub?

Spravil ďalší krok vo svojej kariére, keď sa presunul do Chicaga. Vyhral tam ďalší Stanleyho pohár. Minulý rok som sa s ním stretol na Hlinka Gretzky Cupe. Bolo to prvýkrát, odkedy som odišiel ako hráč do hokejového dôchodku. Bolo veľmi príjemné sa s ním po dlhom čase porozprávať a sledovať našich synov, ako hrajú hokej.

V sezóne 2008/09 si s vami v Detroite zahral aj Marián Hossa, ktorý sa minulý rok dostal do Siene slávy NHL. Čím vás zaujal?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Tatar pri ňom začínal v NHL. Hossu najskôr zarmútil, o rok boli spoluhráči