Blázon? Autom im zničil futbalové ihrisko. Hľadá ho polícia

(Autor: ŠK)
Ivan Mriška|12. jan 2021 o 18:00

Funkcionári a hráči majú hlavu v smútku.

DOLNÉ SRNIE. Získali dotáciu 10-tisíc na zveľadenie športového areálu. Krátko po dokončení prác však ich snaha vyšla navnivoč.

Neznámy páchateľ po ihrisku v Dolnom Srní jazdil na aute.

„Trávnik je zničený. Keď pekne poviem, musel to byť blázon. Nahlásili sme to na polícii,“ prezradil manažér ŠK Dolné Srnie Ivan Hargaš.

Nebolo to prvýkrát

V obci z okresu Nové Mesto nad Váhom nejde o prvý prípad poškodenia ihriska, jazdil po ňom niekto aj pred piatimi rokmi.

„Mysleli sme si, že sa niečo podobné nemôže stať. No opak je pravdou. Sme z toho nešťastní. Práve sme mali skúšať vybudovanú automatickú závlahu. Budeme to musieť posunúť.

Ihrisko sa bude dávať dokopy celú jarnú časť. Budeme robiť všetko preto, aby sme ho dali do pôvodného stavu,“ dodal šéf lídra ôsmej ligy.

(Autor: ŠK)

Vypátrať páchateľa bude podľa Hargaša veľmi náročné.

„Prvý dom je od ihriska tristo metrov, všade sú stromy. Nenašli sme ho ani vtedy. Oplotiť areál by bolo finančne náročné, preto na miesto dáme aspoň zábranu,“ povedal s tým, že netuší, kto by mohol takto neuvážene konať. 

Poškodený závlahový systém?

Manažér ŠK Dolné Srnie o žiadnych nepriateľoch klubu nevie, preto mu konanie neznámeho páchateľa príde nepochopiteľné.

„Sumou tritisíc eur prispela obec, aby mladí mohli športovať. Niekto si to však očividne neváži. Okrem toho, že trávnik je zničený, trysky, ktoré sú v závlahe, môžu byť prudkým točením poškodené. Budeme preto zrejme musieť zabezpečiť opravu celého systému,“ pre Televíziu Pohoda povedal starosta obce Juraj Hamaj.

Zároveň dodal, že je nešťastný z toho, čo sa v dedine deje.

„Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci,“ informovala policajná hovorkyňa.

Ak máte informácie o tom, kto sa v okolí 6. januára nachádzal v blízkosti športového areálu, nahlásiť to môžete na obecnom úrade alebo polícii.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Blázon? Autom im zničil futbalové ihrisko. Hľadá ho polícia