Severskú kombináciu vyhral Nemec Frenzel

SITA|26. feb 2011 o 11:23

Víťazom pretekov v severskej kombinácii na 50. majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v nórskom Osle sa stal Nemec Eric Frenzel.

OSLO. Víťazom pretekov v severskej kombinácii na 50. majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v nórskom Osle, v ktorých pretekári absolvovali jeden súťažný skok na mostíku HS-106 a potom beh na 10 km Gundersenovou metódou, sa stal Nemec Eric Frenzel.

Striebro si vybojoval jeho krajan Tino Edelmann a bronz získal Rakúšan Felix Gottwald. Jeden z najväčších favoritov na prvenstvo Francúz Jason Lamy Chappuis si neudržal vynikajúcu tretiu pozíciu po skokanskej časti a skončil až na 15. priečke.

Z domácich kombinátorov sa najviac darilo Mikkovi Kokslienovi, ktorý obsadil 6. miesto.

Frenzel bol na čele už po skokanskej časti, keď dosiahol najdlhší pokus (109,5 m) a pred bežeckou časťou si zabezpečil 19-sekundový náskok. V polovici trate mal 22-ročný Nemec pred skupinkou prenasledovateľov náskok 32 sekúnd a v cieli bol napokon o 11,9 s skôr ako Edelmann, o ďalších 6,5 s zaostal Gottwald.

Pre Frenzela, ktorý má ako člen nemeckého družstva vo svojej zbierke striebro zo svetového šampionátu spred dvoch rokov z Liberca, je to prvý individuálny titul majstra sveta a zároveň najväčší úspech v kariére.

Edelmann bol tiež členom spomenutého strieborného družstva v Liberci, okrem toho pred dvoma rokmi v Česku obsadil druhé miesto aj v individuálnych pretekoch. Navyše má striebornú medailu aj ako člen družstva spred štyroch rokov z japonského Sappora, takže vlastní zo svetových šampionátov už štyri cenné kovy.

Skúsený 35-ročný Rakúšan Gottwald získal na svetovom šampionáte už svoju ôsmu medailu.

Ďalšími pretekmi v severskej kombinácii na MS v Osle bude pondelňajšia súťaž družstiev na mostíku HS-106 a štafeta na 4x5 km.

Výsledky:

Severská kombinácia (skok na mostíku HS-106 a beh na 10 km Gundersenovou metódou):

1. Eric Frenzel 25:19,2 min, 2. Tino Edelmann (obaja Nem.) +11,9 s, 3. Felix Gottwald (Rak.) +18,4, 4. Johannes Rydzek (Nem.) +22,9, 5. Akito Watabe (Jap.) +25,5, 6. Mikko Kokslien (Nór.) +29,6.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Severskú kombináciu vyhral Nemec Frenzel