Šest extraligových klubov nevyrovnalo dlhy, sú bez licencie

Ondrej Gajdoš|24. aug 2012 o 20:47

Šesť klubov si pred novým ročníkom extraligy stále nevyrovnalo podlžnosti z minulej sezóny.

BRATISLAVA. Keby sa nový ročník slovenskej hokejovej Tipsport extraligy mal začať tak ako KHL už 4. septembra, potom by v nej nastúpili len štyri mužstvá - HC Košice, HK 36 Skalica, HC 05 Banská Bystrica a ŠHK 37 Piešťany.

Len toto kvarteto dostalo v stredu od Výkonného výboru SZĽH licenciu na sezónu 2012 - 2013. Našťastie, prvé extraligové kolo sa hrá až 18. septembra.

Termín – do 7. septembra

„Ďalších šesť tímov má na splnenie podmienok na vydanie licencie čas do 7. septembra a zaiste to zvládnu,“ tvrdil riaditeľ spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský. „Ide o splatenie pohľadávok v rádoch desiatok tisíc eur pre jednotlivé kluby. Určite to nie sú dva milióny eur...“

Riaditeľ riadiaceho orgánu extraligy narážal na dlh, ktorý zanechal HC Lev po minulej sezóne v KHL na Slovensku.

Košice opäť bez problémov

Košice v posledných rokoch zakaždým vstupujú do sezóny bezproblémovo, teraz sa k nim pridali Skalica aj Banská Bystrica. U nováčika z Piešťan sa to dalo očakávať.

Zo šestice klubov, ktoré doteraz nesplatili dlhy hráčom a trénerom, sú na tom horšie Poprad, Martin a Nitra. V Poprade sa ťažká ekonomická situácia opakuje po dvoch rokoch, prvé zmluvy s hráčmi začali podpisovať až tento mesiac.

Isté je, že rozpočty klubov sa budú oproti vlaňajšku znižovať a len niektoré sa dostanú nad milión eur.

Hráčske kádre mužstiev sa výrazne zmenili, príležitosť dostávajú mladí hokejisti.

Dukla má sekeru 45­-tisíc

„Dukla Trenčín patrí zatiaľ medzi mužstvá bez licencie, ale naše postavenie nevidím dramaticky,“ vysvetľoval generálny manažér Dukly Andrej Kollár. „Po neistom období v klube na jar i v lete sme potrebovali získať čas, do 7. septembra bezpochyby vyrovnávame všetky podlžnosti. Ide o sumu 45-tisíc eur.“

Podobne optimisticky sa na splnenie podmienok do určeného termínu pozerajú v HKm Zvolen a MsHK Žilina.

Ak by sa predsa len stalo, že niektorý klub by nesplnil podmienky, extraliga by do nového ročníka odštartovala s menším počtom mužstiev, než sa plánovalo. V doterajších 19 ročníkoch sa to ešte ani raz nestalo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Šest extraligových klubov nevyrovnalo dlhy, sú bez licencie