Šermiarka Hunčárová bola na majstrovstvách sveta

Kouč a zverenkyňa. Dalibor Kazík a Katka Hunčárová.
Kouč a zverenkyňa. Dalibor Kazík a Katka Hunčárová. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|7. apr 2012 o 00:00

Jediná Slovenka na šampionáte zvládla skupinu bez problémov, v druhom kole vyraďovacej fázy ostala na korde Japonky.



MOSKVA/SNINA. Ruská metropola bola v pondelok dejiskom majstrovstiev sveta v šerme kadetov (-iek). Miestenku v nominácii si vybojovala už po druhýkrát v rade aj sninská šermiarka Katarína Hunčárová, ktorá bola na šampionáte jedinou slovenskou zástupkyňou.

V kategórii kadetiek nastúpilo na planše 91 šermiarok zo 42 krajín sveta. V základnom kole sa Hunčárovej darilo, zo šiestich duelov víťazne zvládla päť: Cornacková (V. Británia) 5:3, Moravcová (Česká rep.) 5:3, Schmedlerová (Rakúsko) 5:2, Bezuidenthout (Juhoafrická rep.) 5:0 a Nouri (Irán) 5:4. Podľahla iba Kornilovej (Ukrajina) tesne 4:5, čím sa klasifikovala do dalších bojov nasadená ako deviatka.

Zastavená Japonkou

V prvom kole vyraďovacej eliminácie mala voľný žreb, čím automaticky postúpila medzi najlepších 64 pretekárok. V druhom kole sa stretla s Komata (Japonsko), ešte tesne pred záverom zápasu bol stav nerozhodný 11:11, no následne ázijská súperka vyhrala 15:12. Katka Hunčárová tak ostala tesne pred bránami „32-ky“ a celkovo sa klasifikovala na veľmi dobrom 33. mieste.

Medailistky: 1. Strelnikov (Izrael), 2. Xiang, 3. Qin (obe Čína) a Radovanovich (USA). „Katka mala veľmi blízko k postupu, ale japonská šermiarka používa pre nás neznámy štýl, nakoľko sa s ázijskými súperkami na európskych turnajoch nestretávame. Práve na ázijských šermiarkach pohorelo veľa kvalitných európskych dievčat,“ mienil Dalibor Kazík.

Historické maximum

Účasť sninskej šermiarky na vrcholnom svetovom podujatí je ďalší veľký úspech klubu. Vlani na šampionáte v Jordánsku nepostúpila zo základných kôl, teraz už vylepšila historické umiestnenie sninského pretekára na svetovom šampionáte. “ V roku 1996 bol náš kadet Pavol Zubaľ 36-ty. Jej 14. miesto na  'Európe ' kadetov, 26. miesto na ME junioriek a teraz 33. miesto na MS naznačuje, že každú sezónu sa Katarína zlepšuje,“ dodal tréner Klubu šermu Snina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šermiarka Hunčárová bola na majstrovstvách sveta