Sériu proti Hornets rozhodol prvý zápas

Martin Šuster (vpravo). Drakom chýbal v dôležitom stretnutí.
Martin Šuster (vpravo). Drakom chýbal v dôležitom stretnutí. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|2. jún 2016 o 00:00

Vodní pólisti ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto nedosiahli na cenný kov.

V boji o tretie miesto prehrali s ŠK Hornets Košice hladko 0:3 na zápasy a obsadili konečné štvrté miesto.

KOŠICE. V mužstve Modrých Drakov došlo pred štartom sezóny 2015/16 k zmenám v hráčskom kádri aj trénerskom štábe.

Hráči v základnej časti nepredvádzali uspokojivé výkony ani výsledky, čo napokon stálo miesto kouča Karola Bača staršieho.

Na pozíciu hlavného kormidelníka následne nastúpil jeho dovtedajší asistent Ján Šurim, ktorému vo zvyšku sezóny na lavičke vypomáhal Pavol Komjáthy.

Po nevydarenej prvej fáze ročníka sa Košičania v nadstavbe zdvihli a dokonca prevýšili aj mestského konkurenta ŠK Hornets.

„Pridali sme v tréningoch a zlepšili sme kondíciu. Január a február nám vyšiel podľa mojich predstáv. Chlapci poctivo trénovali, čo sa napokon prejavilo aj na konečných výsledkoch. Bohužiaľ, potom sa nám vrátilo to, že sme mali úzky káder a hráči nám vypadli z dôvodu zranení, pracovných či školských povinností. Len ťažko sme mohli niečo nacvičovať na tréningu a tento deficit nás v play-off nakoniec dobehol a ukázalo sa, že súperi sú na tom lepšie,“ povedal Ján Šurim.

V poslednom dueli 
sa nedokázali zomknúť

Modrí Draci nedokázali v najdôležitejšej časti ročníka nadviazať na nadstavbu a vo vyraďovacích bojoch prehrali všetky zápasy.

„Je to síce šesť prehier, ale porážky proti Novákom sa dali očakávať. Naopak v súbojoch proti Hornets som si myslel, že to nebude až také jednoznačné a mohli by sme sériu natiahnuť až na päť zápasov,“ pokračoval Šurim.

Želanie trénera Modrých Drakov sa nenaplnilo, pretože jeho zverenci prehrali v sérii o tretie miesto s ŠK Hornets Košice 0:3 na zápasy a nedokázali zopakovať umiestnenie na bronzovej pozícii zo septembrového Slovenského pohára, kde si poradili práve s mestským rivalom.

„Chceli sme skončiť na treťom mieste, ale, bohužiaľ, nepodarilo sa nám to. Oproti Slovenskému poháru je preto náš konečný výsledok sklamaním.“

Pred štartom bojov o bronzové medaily sa očakával vyrovnaný priebeh série, no finálny rezultát hovoril jasne v prospech sršňov.

„Bohužiaľ, zlomilo sa to v prvom zápase, keď sme sa naťahovali o každý bod až do stavu 9:9 a necelú minútu pred koncom sme inkasovali rozhodujúci gól. Navyše sme prišli aj o Martina Šustera, ktorý bol vylúčený s náhradníkom a chýbal nám aj v ďalšom dueli. Jeho absencia v druhom zápase bola citeľná najmä v presilovkách, pretože je ľavák a v početných výhodách bol platný. V treťom dueli to už bolo ťažké aj po psychickej stránke, keďže je náročné otáčať sériu a my sme sa už nevedeli zomknúť,“ opisoval Šurim.

Centra chceli, ale nezískali

Draci sa počas celej sezóny trápili s pozíciou centra, pretože nemali k dispozícii hráča, ktorý by bol špecialistom na hru v predbránkovom priestore a napriek snahe nedokázali tento problém vyriešiť.

„Vodné pólo sa nedá porovnávať s inými športmi, kde máte na výber hráčov a môžete ich angažovať. Na Slovensku nie je dostatočné množstvo vodných pólistov. Preto museli napr. aj Hornets siahnuť po dvoch Ukrajincoch, pričom jeden z nich je center. My sme aj rozmýšľali nad angažovaním nejakého centra, ale nemali sme ho odkiaľ zobrať. Ťažko získať tých, ktorí sú kvalitní, pretože ich treba zaplatiť a na to nie sú financie. Zároveň je náročné vychovať centra z roka na rok, a tak s tým možno bude problém aj v nasledujúcom sezóne. Takisto ani prerobiť hráča na centra vo vyššom veku nie je jednoduché.“

Budúcnosť je otvorená

Ján Šurim ešte nevie, či bude pokračovať pri košických Modrých Drakoch v pozícii hlavného trénera aj naďalej.

O jeho budúcnosti i zostavení hráčskeho kádra sa bude rozhodovať neskôr.

„Vo vodnom póle sa začína každá sezóna prakticky odznova. Nie je to tak, že by sme mali podpísané dlhodobé zmluvy. Teraz máme dva týždne pauzu a potom si sadneme ako výbor, kde zhodnotíme nedávno skončenú sezónu a čo budeme musieť zlepšiť v nasledujúcom ročníku,“ prezradil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sériu proti Hornets rozhodol prvý zápas