Seniorský klub v Skalici pred rokom takmer zanikol, teraz nestačil iba na Detvu

Radosť hokejistov Detvy.
Radosť hokejistov Detvy. (Autor: SITA)
SITA|11. mar 2017 o 15:49

Ja môžem svojim chlapcom iba poďakovať, že čo dosiahli v tejto sezóne, alebo možno ešte len dosiahnu, vraví tréner Skalice.

BRATISLAVA. Hokejisti HC 07 Orin Detva sa stali po dvoch rokoch opäť víťazmi druhej najvyššej slovenskej súťaže.

Vo finále Budiš I. ligy si poradili so Skalicou 3:0 na zápasy, o svojom triumfe rozhodli na ľade súpera výhrou 2:1 po samostatných nájazdoch.

Chudého skúsenosti sa vyplatili

Víťazný gól strelil v nájazdoch Rastislav Gašpar. "Dal som ho síce so šťastím, ale aj to patrí k hokeju. Je to jeden z najdôležitejších zásahov v mojej kariére," priznal pre prvaliga.sk.

"Tento úspech určite jeden či dva dni oslávime. Som rád, že sme sériu už ukončili a teraz môžeme myslieť na baráž o najvyššiu súťaž. Myslím si, že máme reálnu šancu postúpiť," dodal Gašpar.

Hokejisti Detvy vyhrali Budiš I. ligu: fotogaléria

16.3.2017

Detve sa počas sezóny vyplatil krok s angažovaním trénera Miroslava Chudého. Jeho skúsenosti sa prejavili počas celého play-off, najmä v sérii s Michalovcami, v ktorom otočili z 1:2 na 3:2.

"Máme medailu na krku, ale sezóna sa pre nás ešte nekončí. O postupujúcich do Tipsport Ligy sa rozhodne priamo na ľade. Pôjdeme krok za krokom. Uvidíme, čo nám baráž prinesie," tvrdil po rozhodujúcom súboji I. ligy Miroslav Chudý.

Takmer zanikli, teraz zabojujú v baráži

Pred rokom seniorský hokej v Skalici takmer zanikol, tím okolo Miroslava Lipovského a Petra Oremusa ho však postupnými krokmi opäť naštartoval. Tvrdá a koncepčná práca sa pretavila v postupe do finále i ligovej baráže.

Finále s Detvou si prišlo pozrieť 3642 divákov, na štadióne bolo toľko ľudí naposledy zrejme ešte za čias Žigmunda Pálffyho. Mužstvo oddrelo každý zápas a chce tvrdo pracovať aj v baráži.

"Protivník bol naozaj veľmi silný. V dvoch zápasoch sme sa mu vyrovnali. Rozhodol však počet gólov, my sme dali iba po jednom v každom dueli, čo je naozaj málo," uviedol Peter Oremus pre prvaliga.sk.

"Nemôžem chlapcom uprieť snahu, možno nám chýbalo aj trošku šťastia a zajtra by bol ten zápas opäť iný. Ja môžem svojim chlapcom iba poďakovať, že čo dosiahli v tejto sezóne, alebo možno ešte len dosiahnu," dodal.

Obaja finalisti už vedia, že v baráži od budúceho týždňa narazia na Liptovský Mikuláš.

O poslednom účastníkovi play-out rozhodne nedeľňajší zápas posledného kola Tipsport Ligy medzi Trenčínom a Novými Zámkami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Seniorský klub v Skalici pred rokom takmer zanikol, teraz nestačil iba na Detvu