Senickí lídri chcú presvedčiť Weissa i v reprezentácii

Tomáš Kóňa.
Tomáš Kóňa.
Pavol Spál|21. mar 2011 o 21:30

V národnom tíme sú prvýkrát. Obranca Lukšík, tvorca hry Kóňa a strelec Piroska.

V národnom tíme sú prvýkrát. Obranca Lukšík, tvorca hry Kóňa a strelec Piroska.

BRATISLAVA. Sú ťahúňmi Senice, najväčšej senzácie futbalovej ligy. V lige sa trojica vyšvihla medzi špičku, ale ich výber do národného tímu mnohých prekvapil. Seničania Filip Lukšík, Tomáš Kóňa (na snímke) a Juraj Piroska sú medzi najlepšími Slovákmi prvýkrát.

„Nominácia ma zaskočila, ale je to krásny pocit. Keď sa darí tímu, vyskočia aj jednotlivci. Teraz je okolo mňa väčšie haló, ale mne to neprekáža, patrí to k futbalu,“ tvrdil dvadsaťsedemročný Koňa. Bývalý hráč Nitry, Petržalky a Sparty Praha má na ihrisku zväčša funkciu tvorcu hry.

„Zo súčasného kádra poznám skoro všetkých, veď som s nimi hrával v mládežníckych výberoch. Záleží na koučovi, komu dá príležitosť, ale trúfol by som si,“ dodal Kóňa.

Univerzál Lukšík

O rok mladší Lukšík označil nomináciu za príjemný šok. Slovensko reprezentoval iba vo výbere do 15 rokov. Ľavonohý univerzál so solídnou technikou a tvrdou strelou je schopný alternovať na kraji obrany i zálohy.

„Mám veľkú motiváciu niečo dokázať. Verím, že sa budem stále zlepšovať a že dostanem šancu ukázať, čo vo mne je,“ vyhlásil banskobystrický odchovanec, ktorý má skúseností z českej a poľskej ligy.


Parádnu streleckú fazónu chytil na jar útočník Juraj Piroska. V piatich ligových kolách dal štyri góly. „Niečo som schudol, nebol som zranený a mal som výbornú prípravu,“ hľadal príčiny formy dvadsaťštyriročný Piroska.

„Teraz už Senicu odsuniem nabok, treba riešiť reprezentáciu, v ktorej chcem podať rovnako dobré výkony,“ vyhlásil hráč Sparty Praha, ktorý je v Senici na hosťovaní.

„Andorra je úplná neznáma, ale dnes vie hrať futbal každý.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov