Senegal sa v boji o Brazíliu stretne s Pobrežím Slonoviny

(Autor: SITA/AP)
TASR|16. sep 2013 o 13:22

Prvé zápasy záverečnej africkej kontinentálnej kvalifikácie sa budú hrať 11. až 15. októbra, odvety potom 15. až 19. novembra.

ZURICH. V pondelok rozhodol žreb záverečnej tretej fázy africkej kvalifikácie MS 2014 v Brazílii, že v boji o postup na finálový turnaj sa stretnú futbalisti Pobrežia Slonoviny so Senegalom.

Ďalšími dvojicami, ktoré si to v dvoch zápasoch systémom doma-vonku rozdajú o účasť na budúcoročnom šampionáte sú Etiópia - Nigéria, Tunisko - Kamerun, Ghana - Egypt a Burkina Faso - Alžírsko.

Nigéria je úradujúcim africkým šampiónom, Etiópia patrí k outsiderom napriek doterajšej vydarenej kvalifikácii. Ghana je štvrťfinalistom posledných MS 2010 v JAR, ale Egypt, viacnásobný africký šampión, je mimoriadne silným súperom. Burkina Faso aj Etiópia ešte nikdy na finálovom MS neštartovali.

Tunisko sa do play off dostalo vďaka tomu, že Africká futbalová konfederácia (CAF) rozhodla o jeho kontumačnej výhre 3:0 s Kapverdami, ktoré vo víťaznom zápase s ním nasadili nespôsobilého hráča.

žreb 3. fázy africkej kvalifikácie MS 2014:

Pobrežie Slonoviny - Senegal

Etiópia - Nigéria

Tunisko - Kamerun

Ghana - Egypt

Burkina Faso - Alžírsko

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Senegal sa v boji o Brazíliu stretne s Pobrežím Slonoviny