Sedemdesiatnik preplával La Manche, má Guinnessov rekord

Roger Allsopp
Roger Allsopp (Autor: TASR)
SITA|31. aug 2011 o 20:45

Britský sedemdesiatnik Roger Allsopp sa zapísal do Guinnessovej knihy rekordov ako najstarší muž, ktorému sa podarilo preplávať slávny kanál La Manche.

Fyzicky i psychicky vyčerpaný sedemdesiatnik zvládol jednu z najrušnejších námorných ciest na zemeguli za 17 hodín a 51 minút.

LONDÝN. Nezdráhavý britský sedemdesiatnik Roger Allsopp sa zapísal do Guinnessovej knihy rekordov ako najstarší muž, ktorému sa vo veku 70 rokov a 4 mesiace podarilo preplávať slávny kanál La Manche medzi Veľkou Britániou a Francúzskom.

Fyzicky i psychicky vyčerpaný dedko, navyše v delíriu mysliac si, že francúzske pobrežie je oblak na nebi, zvládol jednu z najrušnejších námorných ciest na zemeguli za 17 hodín a 51 minút. Prílivy a prúdy ho síce unášali "cikcakovo", ale bývalý chirurg sa vyrovnal so všetkými nástrahami vôd Atlantiku.

"Svetový rekord stimuluje fantáziu ľudí. Teraz chcem navštíviť priateľa a dať si kolu, možno skúsim pivo, ale na to bude asi priskoro. Tuším, že od plávania si teraz na pár dní oddýchnem," uviedol po obdivuhodnom výkone žoviálny starček.

Allsopp prekonal "starecký" rekord, ktorý držal niekdajší americký pilot George Brustand, strýko hollywoodskeho herca Matta Damona. Ten preplával kanál La Manche v auguste 2004, keď mal 70 rokov a štyri dni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov