Scolari až do MS 2010 nechce viesť žiadnu reprezentáciu

SITA|15. nov 2008 o 15:01

Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Londýn Luiz Felipe Scolari v sobotu uviedol, že neplánuje až do svetového šampionátu v roku 2010 v Juhoafrickej ...

SAO PAULO. Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Londýn Luiz Felipe Scolari v sobotu uviedol, že neplánuje až do svetového šampionátu v roku 2010 v Juhoafrickej republike viesť žiadny reprezentačný výber. Šesťdesiatročný Scolari, ktorý doviedol brazílsky reprezentačný tím v roku 2002 k titulu majstrov sveta, v apríli odmietol ponuku viesť mexický národný tím, médiá ho však spájajú s miestom lodivoda "kanárikov", ktorých momentálne vedie Dunga.

Scolariho vizitka ako reprezentačného trénera je naozaj pôsobivá - v roku 2002 získal s Brazílčanmi titul majstrov sveta, o dva roky neskôr priviedol Portugalčanov až do finále európskeho šampionátu, kde však jeho zverenci nestačili na Grécko (0:1). S tým istým tímom vypadol na MS v roku 2006 v Nemecku až v semifinále v meraní síl s Francúzskom. Na júnovom kontinentálnom šampionáte sa opäť s portugalskou reprezentáciou prebojoval do štvrťfinále, tam však Portugalčanov zastavili vicemajstri Európy z Nemecka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Scolari až do MS 2010 nechce viesť žiadnu reprezentáciu