Schröder čestným členom DFB

SITA|9. dec 2005 o 17:19

LIPSKO 9. decembra (SITA) - Bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder sa stal čestným členom Nemeckého futbalového zväzu (DFB). Schödera ocenili za jeho prínos pri úspešnej kandidatúre a príprave majstrovstiev ...

LIPSKO 9. decembra (SITA) - Bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder sa stal čestným členom Nemeckého futbalového zväzu (DFB). Schödera ocenili za jeho prínos pri úspešnej kandidatúre a príprave majstrovstiev sveta 2006. Bývalá Schröderova vláda podporovala masívnu obnovu štadiónov a ich infraštruktúry.

Šampionátu vyjadrila podporu aj súčasná nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová. Tá je aj fanúšičkou národnej reprezentácie a na jej úspech by stavila aj obsah svojej peňaženky. "Samozrejme, že môžeme turnaj vyhrať. Považujem to za reálne, pretože výhoda domáceho prostredia môže zohrať dôležitú úlohu. Nerada by som sa pasovala do roly odborníčky. Určite je mnoho lepších znalcov taktiky a hernej stratégiek, ako som ja, ale som veľkým futbalovým priaznivcom. V bývalej NDR som často chodievala na zápasy a po zjednotení sa to nezmenilo," uviedla nemecká kancelárka, ktorá zaujme čestné miesto medzi hosťami piatkového žrebovania skupín MS v Lipsku. Najvyššia predstaviteľka výkonnej moci v usporiadateľskej krajine zároveň v rozhovore pre denník Bild varovala chuligánov pred správaním nedôstojným úrovni podujatia: "Pre fanúšikov, ktorí prídu len pre to, aby robili problémy, nebude na MS miesto."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov