Sagan skončil na Trofeo Laigueglia jedenásty

SITA|20. feb 2011 o 17:09

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 11. miesto v pretekoch Trofeo Laigueglia na 183,8 km v Taliansku.

LAIGUEGLIA. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale priviedol do cieľa 25-člennú skupinu, ktorá za najlepšou desiatkou zaostala o 52 sekúnd. Víťazom sa stal Talian Daniele Pietropolli.

"Dnes sa tím spoliehal vyslovene na mňa. Našou taktikou bolo zlikvidovať úniky a v záverečnom špurte zabojovať o víťazstvo pre mňa. V priebehu pretekov boli štyri dlhšie kopce a na prvom z nich sa podarilo odísť skupine asi šiestich pretekárov. My sme sťahovali tento únik a asi 30 kilometrov pred cieľom sme ich dobehli,“ povedal Peter Sagan pre svoju stránku www.saganpeter.com.

"Päť kilometrov pred cieľom začali nastupovať ďalší jednotlivci, no ja som si myslel, že sa to nakoniec ešte všetko zíde znova dokopy. To však bola osudná chyba, pretože sme už týchto posledných „utečencov“ nedohnali a šance na víťazstvo, či špurt boli fuč. Zodpovednosť beriem na seba, mal som päť kilometrov pred cieľom nastúpiť. Šťastím pre tím je aspoň to, že v čele bol môj kolega Ponzi, ktorý prišiel do cieľa na skvelom druhom mieste.“

Dvadsaťjedenročný Peter Sagan sa najbližšie predstaví 22. februára na prvých tohtosezónnych etapových pretekoch Giro de Sardegna na Sardínii.

Výsledky - preteky Trofeo Laigueglia (183,8 km): 1. Daniele Pietropolli (Tal.) Lampre - ISD 4:42:20 h, 2. Simone Ponzi (Tal.) Liquigas-Cannondale, 3. Angel Vicioso Arcos (Šp.) Androni Giocattoli, 4. Fabio Taborre (Tal.) Acqua & Sapone, 5. Pavel Brutt (Rus.) Kaťuša, 6. Fortunato Baliani (Tal.) d'Angelo & Antenucci - Nippo všetci čas ako víťaz, ... 11. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +52.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan skončil na Trofeo Laigueglia jedenásty