Šaca ukončila skvelú sériu Folkmara

Sportnet|17. okt 2012 o 00:00

Skvelá šnúra piatoligových futbalistov Veľkého Folkmara bez prehry sa po dvanástich kolách pretrhla v Šaci.



KOŠICE/V. FOLKMAR. Keď padne gól v posledných sekundách polčasu hovorí sa, že to bol „gól do šatne“. Po nedeli majú piatoligoví Folkmarčania nový prívlastok – „gól do autobusu“. Rozhodca už pomaličky fúkal do píšťalky, keď inkasovali rozhodujúci gól.

„Priklonilo sa k nám šťastie. Rozhodca už aj povedal, že je to posledný roh v zápase a práve ten nám vyšiel. Rasťo Beličák to trafil. Objektívne však musím priznať, že spravodlivejšia by bola remíza, lebo šancí veľa nebolo. Futbalová šťastena sa na nás usmiala. Po víťazstve v Krompachoch sme zdolali aj Veľký Folkmar, čo nás nesmierne teší,“ zhodnotil súboj s lídrom kormidelník FK Šaca Daniel Gál.

Nováčik zo Šace sa tak vyšvihol zo spodných priečok tabuľky už na 8. miesto. „Pomaly sa dostávame z marodiek a na výsledkoch sa to prejavuje,“ dodal D. Gál.

Už sa poberali do šatní

Dvanásť kôl nepoznali Folkmarčania horkastú príchuť prehry. Nič netrvá večne, aj výborná séria sa skončila v nedeľu v Šaci. Aj napriek prehre sú v tabuľke V. ligy Juh na prvom mieste.

„Bol to veľmi vyrovnaný zápas. Na oboch stranách boli po dve vyložené šance. Keď naskočila 90. minúta, domáci zahrávali rohový kop. Kaľavský poslal loptu opäť na roh, po následnom druhom rohu sa lopta dostala na hranicu šestnástky, kde domáci hráč prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Len čo sme rozohrali loptu v strede ihriska, už sa pískal koniec zápasu,“ opísal hektický záver v Šaci šéf folkmarského futbalu Imrich Papcun.

„Možno zavážilo aj to, že nám chýbali dvaja Miroslavovia. Pre zranenie z predošlého kola nenastúpil Miro Hrobko a rovnako nehral ani skúsený Miro Sovič,“ dodal.

Z krutej prehry sa musia Folkmarčania čo najskôr otriasť. V nedeľu hostia doma v derby Rudňany.

„Náš tréner Rado Sasák bude mať 50 rokov. S Rudňanmi to bude asi posledný jesenný majstrák a tak pripravujeme menšiu slávnosť. Tréner chce aj takouto formou poďakovať svojim zverencom a pohostiť svojich priateľov,“ dodal I. Papcun.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šaca ukončila skvelú sériu Folkmara