Sabinov stratil na domácom ihrisku ďalšie body

Sportnet|9. aug 2016 o 00:00

Svidníčania si po remíze 1:1 odniesli bod.

SABINOV. Futbalisti MFK Slovan Sabinov privítali v 3. kole III. ligy na domácom trávniku súpera zo Svidníka. Svidníčania si po remíze 1:1 odniesli z tohto zápasu bod.

Pred týmto duelom boli v lepšej pozícii hostia. V tabuľke mali na konte 3 body za víťazstvo v 1. kole na pôde Vranova.

Druhý zápas tejto sezóny prehrali na vlastnom ihrisku s Trebišovom. Naopak, hostitelia zo Sabinova doteraz získali len jeden bod po remíze s Giraltovcami.

Samotný zápas mal všetko, čo si futbal vyžaduje. Góly a množstvo šancí na oboch stranách ihriska. Už v prvej päťminútovke mohli ísť Svidníčania do vedenia, ale šancu hostí Huba vytlačil očami mimo brány.

Na opačnej strane, po dravom prieniku Tomaška, si fanúšikovia na tribúne pýtali penaltu, ale rozhodca na biely bod neukázal. Skóre zápasu otvoril v 13. minúte hosťujúci Tirer.

Hostitelia ostali po tomto góle zaskočení. Vyrovnali ešte do prestávky. O gól sa po krásnej strele postaral Milan Vranko.

Do konca polčasu Sabinovčania ešte súpera zatlačili, ale ďalší zásah sa im vsietiť nepodarilo.

Druhý polčas sa niesol v znamení obrovského počtu gólových príležitostí na obidvoch stranách ihriska, ale polčasový výsledok sa už do záveru zápasu nezmenil.

HLASY TRÉNEROV

Ľubomír Puhák: „Zápas skončil 1:1 a s týmto výsledkom nie sme spokojní. Dnes sme chceli jednoznačne vyhrať. Vedeli sme, že Svidník ma kvalitné mužstvo a skúsených hráčov. Aj úvod zápasu ukázal, že je to pravda. Dostali sme rýchly gól, podobne ako v minulom zápase. To nás trošku zaskočilo, ale chvalabohu sme sa z toho spamätali. Po góle Milana Vranka sme ožili. Vytvorili sme si množstvo príležitostí a ešte do konca polčasu sme mohli otočiť duel na 2:1. V druhom dejstve mali obidva tímy veľa šancí. Hosťujúci Tirer zahrával nepríjemné štandardné situácie. Huba nám chytil čistý gól. Musím však povedať, že aj my sme mali tri, štyri možnosti na strelenie gólu. Nevyužili sme ich a sme smutní. Súper bol dnes zdolateľný. Doma sme zaznamenali už druhú stratu bodov, mrzí nás to. Budeme musieť v ďalšom zápase získať body. Stále sme ešte v štádiu skladania mužstva. Opustilo nás viacero hráčov a káder sme doplnili talentovanými chlapcami z nižších súťaží, ktorí potrebujú čas na aklimatizáciu. V stredu nás čaká pohárový zápas so Zvolenom. Dúfam, že to bude pre Sabinov sviatok. Verím, že ľudia si prídu pozrieť nielen Zvolen, ale aj nás. Snáď sa aj chlapci namotivujú a potrápia favorita.“

Jozef Žofaj: „Úvod sme začali výborne. Po peknej akcii sme strelili gól. Mali sme ešte aj niekoľko iných možností, ale trošku nás domáci zaskočili. Hrali jednoducho, a to nám robilo problémy. Myslím si, že zápas bol veľmi bojovný, pomerne ostrý v určitých momentoch. Mám pocit, že sme si vypracovali viacej vyložených šancí ako súper. Škoda, že sme ich nevyužili. Bez premieňania takýchto tutoviek ťažko vyhráme zápas. Domáci v druhom polčase dali aj tyčku, takže bod je pre nás dobrý. Aj keď musím povedať, že zápas sme mali zvládnuť, no agresívny štýl domácich nám spôsobil ťažkosti. Taký je futbal, taká je 3. liga. Remíza 1:1 je spravodlivá. Sezóna je len na začiatku. Čaká nás veľa zápasov, v ktorých sa ukáže, akú kvalitu naozaj máme. Myslím si, že máme určite naviac, ako sme predviedli doteraz.“

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 26/2016, v predaji od 9. 8. do 15. 8.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sabinov stratil na domácom ihrisku ďalšie body