S gilotínou na krku

Sabinovčania chceli body. Na pôde Spišského Podhradia chceli hostia zo Sabinova uhrať lepší výsledok.
Sabinovčania chceli body. Na pôde Spišského Podhradia chceli hostia zo Sabinova uhrať lepší výsledok. (Autor: jope)
Sportnet|18. apr 2011 o 00:00

Pod rozlohou najväčším hradom v strednej Európe sa v nedeľu opäť hralo o majstrovské body.

SP. PODHRADIE. Konečne sa na treťoligový futbal prišlo pozrieť aj slniečko, a tak diváci videli kvalitný futbal. Už výsledkom prvého polčasu naznačoval (2:0), že cenné tri body by mali ostať v Podhradí.

Dobrá jar

Jediný zástupca Spiša vykročil do jarnej odvety správnou nohou a na svoje konto si pripísal dve víťazstvá. Stred treťoligovej tabuľky je dosť vyrovnaný. Každé zaváhanie znamená výrazný prepad. Toho si boli Podhradčania v nedeľu vedomí a do súpera sa pustili od prvej minúty.

"Z našej strany to bolo zaslúžené víťazstvo a tri body. Sabinovčania podali dobrý konsolidovaný výkon založený na dobrej obrane a rýchlych protiútokoch. Už prvý polčas naznačil, že tri body by mali ostať doma. Teraz na jar potrebujeme každý bodík. Vstup do jarnej odvety bol veľmi dobrý. Máme už na svojom konte desať jarných bodov, čo je len dobré. Zďaleka sa nemôžeme uspokojiť a treba bojovať ďalej," povedal po stretnutí dobre hrajúci pilier domácej obrany Pavol Papcun.

Sklamaný tréner

Po nedeli tak robia Sabinovčania tabuľkových susedov Spišskému Podhradiu. Ich predzápasové ambície však isto boli vyššie.

"Som trochu roztrpčený. Tento zápas bol o tom, že obe mužstvá potrebovali tri body a to sme my nezvládli. Takéto stretnutia, keď vám visí gilotína nad krkom, majú takýto priebeh, s tým rozdielom, že Podhradčania to zvládli oveľa lepšie. Za stavu 2:0 sme ešte chceli niečo urobiť s výsledkom. Otvorili sme hru a potom domáci mali ďalšie šance. Máme však mladé mužstvo, ktoré potrebuje futbalovo vyspieť. Aspoň dva roky potrebujú na konsolidáciu. Po tomto stretnutí som maximálne sklamaný," skonštatoval tréner Sabinova Štefan Vargovčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»S gilotínou na krku