S Belgickom to bude ťažoba

Sportnet|16. sep 2006 o 11:15

Po záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open v New Yorku si náš najlepší tenista DOMINIK HRBATÝ (28. v rebríčku ATP) vybral turnaj China Open. Na kurtoch s tvrdým povrchom v Pekingu sa dostal medzi osem najlepších, v sobotňajšom štvrťfinále podľahol .

Dominik Hrbatý v Číne. FOTO - CHINAOPEN.COM

Po záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open v New Yorku si náš najlepší tenista DOMINIK HRBATÝ (28. v rebríčku ATP) vybral turnaj China Open. Na kurtoch s tvrdým povrchom v Pekingu sa dostal medzi osem najlepších, v sobotňajšom štvrťfinále podľahol v trojsetovej bitke Chorvátovi Mariovi Ančičovi 6:2, 6:7, 4:6.

Spomenuli ste si v tomto zápase na vlaňajšie finále Davisovho pohára v Bratislave, kde ste Ančiča zdolali v štyroch setoch?

"Ani nie, toto bol iný zápas. Opäť veľmi vyrovnaný, rozhodovali detaily. Po vyhranom prvom sete sa chlieb lámal v druhom sete za stavu 5:5 - nevyužil som niekoľko brejkbalov. Ančič potom výsledok obrátil. Málokedy bývam po prehratom zápase spokojný, ale teraz som."

Dobré znamenie pred nadchádzajúcim daviscupovým zápasom s Belgickom?

"Dá sa tak povedať. Forma mi stúpa. Hral som agresívny tenis, málo som kazil. Duel s Ančičom mal veľmi dobrú úroveň."

Na budúci týždeň bude na vašich pleciach ťarcha barážového zápasu o záchranu vo svetovej skupine Davisovho pohára. Ako vidíte šance tímu Slovenska?

"Hm, Belgicko je veľkým favoritom. Aj bez Xaviera Malissa, ktorý nehrá v tejto súťaži, má troch hráčov v prvej stovke svetového rebríčka. Náš tím je teraz dosť slabý. Mišo Mertiňák sa v poslednom čase zameral na štvorhry a mladí chlapci sa ešte majú čo učiť. Urobíme všetko, čo sa dá, ale ktovie, či to postačí. Bude to ťažoba."

Od vás sa čakajú body v obidvoch dvojhrách s Olivierom Rochusom i Christophom Vliegenom. Trúfate si nastúpiť aj vo štvorhre?

"Asi budem musieť. Verím, že do Sibamac arény nás opäť príde povzbudiť plné hľadisko. Domáce prostredie môže vo vyrovnanom súboji rozhodnúť. Bubeník Ďuso Merkovský je už prichystaný."

Chorvátsky tenista Ivan Ljubičič sa počas voľného dňa vybral z Pekingu na Veľký čínsky múr. Aké zážitky si z ázijskej krajiny nesiete domov vy?

"Žiadne. Poznal som len hotel a kurty. Som v Pekingu druhý raz, turnaj je veľmi dobre organizovaný. Prišiel som sem ako tenista, nie ako turista. Po prehratom zápase som sa ponáhľal domov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»S Belgickom to bude ťažoba