Rýchlokorčuliari Akademika uspeli v Európskom pohári

Veľká štafeta.
Veľká štafeta. (Autor: bh)
Sportnet|24. feb 2017 o 00:00

Miestenku do Belgicka si vybojovali ďalší dvaja pretekári.

PREŠOV. ŠKM Akademik Prešov sa zúčastnil s deviatimi pretekármi pod vedením trénerov Blanky Hympánovej a Jaroslava Hrabčáka tretieho kola Európskeho pohára Danubia v Záhrebe.

Rýchlokorčuliarskych juniorských pretekov sa zúčastnilo 70 pretekárov z Chorvátska, Slovenska, Maďarska, Slovinska, Rumunska, Bulharska, Bosny a Hercegoviny, Česka a Lotyšska.

Emma Hympánová aj napriek pádom na 500 m, kde ju v zápale boja zhodila česká súperka a nešťastnému pošmyknutiu a následnému pádu v rozjazde na 777 m získala bronzovú medailu.

V kategórii D Jakub Safko doniesol striebornú medailu a Bartolomej Giňa bronzovú.

Mladí prešovskí rýchlokorčuliari v Záhrebe: fotogaléria

23.2.2017

Pretekárka Radka Lešková splnila limit do Zväzového centra – reprezentácie SR, vďaka čomu bude môcť na budúcu sezónu štartovať vo farbách Slovenska.

Ďalší pretekári Akademika Emma Hympánová, Jakub Safko, Bartolomej Giňa, Filip Spišák, Simona Pavlíková si zlepšili svoje osobné rekordy.

Darilo sa aj štafetám, Prešovčania získali druhé a dve tretie miesta.

Vedenie klubu zhodnotilo vystúpenie svojich pretekárov ako úspešné, lebo toto kolo Danubie bolo dôležité pre dvoch pretekárov Alexandru Hympánovú a Filipa Spišáka, ktorým sa podarilo prebojovať do finále Európskeho pohára.

Konať sa bude v marci v belgickom Hasselte. Pridali sa tak k Emme Hympánovej, ktorá si toto miesto vybojovala už v predchádzajúcom kole.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č. 7/2017, v predaji od stredy 22. 2. do utorka 28. 2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rýchlokorčuliari Akademika uspeli v Európskom pohári