Rýchlejší boli iba štyria bežci. Volko postúpil do semifinále behu na 60 metrov

Ján Volko.
Ján Volko. (Autor: TASR)
Sportnet|4. mar 2017 o 11:07

Slovenský atlét obsadil vo svojom rozbehu druhé miesto.

BELEHRAD. Slovenský reprezentant Ján Volko finišoval v druhom rozbehu na 60 metrov na halových majstrovstvách Európy v atletike v Belehrade druhý za 6,68 sekundy a priamo postúpil do sobotného večerného semifinále (18.35 h).

Rýchlejší ako on boli z 26 šprintérov iba traja Briti a Švéd Hamilton. Volka zdolal v druhom rozbehu len hlavný favorit a obhajca titulu Brit Richard Kilty (6,61).

Slovák zaostal iba o jedinú stotinu za svojím osobným maximom a zároveň slovenským rekordom do 23 rokov. Štvrtý raz v kariére pokoril hranicu 6,70 sekundy.

"Periférne som videl Nemca na mojej úrovni, myslel som si, že to bude do tretieho miesta a dobre to dopadlo," povedal Volko po úspešnom rozbehu, citovala ho TASR.

"Trochu som bol nervózny, no ja nikdy nejdem na preteky s minimálnou ambíciou. Ak počas behu vnímate okolie a súperov, nebol dobrý, musíte sa naplno sústrediť. Teraz ide o veľa, je to aj o zodpovednosti pred všetkými, ktorí mi veria," priznal.

"V semifinále pôjdem uvoľnene, nemám čo stratiť. Už teraz je dobre a dúfam, že bude aj lepšie. Je tu veľa skvelých šprintérov, ktorí ešte veľa neukázali, ja sa pokúsim postúpiť, no cieľ som si už splnil," dodal Volko.

Na predošlom halovom kontinentálnom šampionáte v Prahe 2015, kde mal vo veku 18 rokov a 125 dní premiéru na významnom seniorskom podujatí, vypadol v rozbehoch.

Z belehradských rozbehov postupovali prví traja z každého zo štyroch behov a semifinálovú šestnástku doplnili ďalší štyria s najlepšími časmi.

Na postup s časom bolo potrebných 6,76 sekundy.

60 m - rozbehy:

1.Richard KiltyV. Británia6,61 s
2.Theo EtienneV. Británia6,62 s
3.Austin HamiltonŠvédsko6,65 s
4.Andrew RobertsonV. Británia6,66 s
5.Ján VolkoSR6,68 s
.Aleixo Platini MengaNemecko6,68 s
7.Michael TumiTaliansko6,69 s
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Rýchlejší boli iba štyria bežci. Volko postúpil do semifinále behu na 60 metrov