Rybáriková: Vôbec som nečakala, že budem tak vysoko

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|16. aug 2013 o 14:26

Magdaléna Rybáriková potvrdila tretím kolom na turnaji v Cincinnati sľubnú formu pred grandslamovým US Open, ktoré začne premiérovo ako nasadená. V rebríčku WTA by sa mala posunúť na 31. miesto.

BRATISLAVA. CINCINNATI. Na blížiacom sa US Open, ktorý sa začína už za niečo vyše týždňa, majú istotu hlavnej súťaže siedmi slovenskí tenisti. Z toho dvaja budú nasadení.

Dominika Cibulková si už na toto privilégium zvykla, ale Magdaléna Rybáriková ho zažije premiérovo. Dvadsaťštyriročná rodáčka z Piešťan má z našich hráčov momentálne najlepšiu formu, ktorú potvrdila na sérii amerických turnajov.

Obhajoba titulu vo Washingtone, štvrťfinále z veľkých turnajov z Toronta a osemfinále zo Cincinnati sú veľmi cenné výsledky.

Stačilo by aj top 50

„Keby mi niekto povedal, že si v Amerike vybojujem nasadenie na US Open, tak by som mu povedala, že sa mu sníva. Bola by som maximálne rada už za top päťdesiat. Vôbec som neočakávala, že sa dostanem tak vysoko.“

Na poslednom podujatí v americkom Cincinnati prehrala Rybáriková so svetovou dvojkou Viktoriou Azarenkovou.

S Bieloruskou mala šance hlavne na začiatku, keď viedla 2:0, ale postupne ju silovejšia súperka prehrala vo dvoch setoch 6:3, 6:4.

„Mala som pár dobrých momentov, ale striedalo sa to so zlými. Chýbala mi koncepcia. Aj keď som za tretie kolo rada.“

Skvelý obrat z 3:6 a 2:5

S Azarenkovou jej neprospelo aj to, že predchádzajúci zápas s Francúzkou Cornetovou dohrala v stredu večer a na osemfinále nastupovala už vo štvrtok predobedom. Proti francúzskej tenistke predviedla predtým skvelý obrat, keď zvíťazila zo stavu 3:6, 2:5.

„Celkovo to bol zvláštny zápas, aj keď som prehrala prvý set, mala som často navrch, robila som chyby v koncovkách. Potom mi zrazu začalo všetko ísť za stavu 2:5. Úplne som prestala chybovať. Sama som si hovorila, že teraz by som nechcela proti sebe hrať. Hrala som fantasticky až do stavu štyri nula v treťom sete. Potom som poľavila, čo súperka využila a vyrovnala ma päť päť, ale na konci som si dôležité víťazstvo vybojovala.“

Pred US Open potrebuje oddych

Slovenskú dvojku trápi trochu chrbát, aj z toho dôvodu nebude štartovať na turnaji v New Haven, kam sa presunie, ale bude len trénovať. „Proti Azarenke som už dosť cítila chrbát, celá som stiahnutá. Potrebujem si aspoň dva dni oddýchnuť. Predsa len nie som zvyknutá na to, že vyhrám turnaj a na ďalších dvoch uhrám také dobré výsledky. Teraz sa chcem dobre pripraviť na US Open.“

Podobne ako iné hráčky, aj Rybárikovú prekvapil predčasný koniec wimbledonskej víťazky Marion Bartoliovej, proti ktorej hrala na turnaji v Toronte.

„Nikto to neočakával. Hlavne keď vyhrala Wimbledon, človek potom dostane obrovskú energiu a chce vyhrať ďalší grandslam. Ale určite má svoje dôvody. Škoda, možno sa niekedy vráti. Je to veľmi milé dievča, vždy bola vysmiata a pozitívna,“ dodala slovenská tenistka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková: Vôbec som nečakala, že budem tak vysoko