Rybáriková prehrala v 3. kole Wimbledonu s bieloruskou kvalifikantkou

Oľga Govorcovová vystavila našej tenistke na tohtoročnom Wimbledone stopku.
Oľga Govorcovová vystavila našej tenistke na tohtoročnom Wimbledone stopku. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|4. júl 2015 o 16:10

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková bola poslednou slovenskou zástupkyňou v ženskej dvojhre na tohtoročnom Wimbledone.

Wimbledon (ženy) - 3. kolo:

(dotácia 26,75 milióna, tráva)

Magdaléna Rybáriková (SR) - Oľga Govorcovová (Biel.) 6:7 (4), 3:6 za 104 minút

BRATISLAVA. Po výhrach nad Taliankou Knappovou a Ruskou Makarovovou chcela slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prekonnať aj v poradí tretiu wimbledonskú prekážku.

Dnešnou súperkou našej tenistky bola bieloruská kvalifikantka Oľga Govorcovová, s ktorou mala pred zápasom nerozhodnú bilanciu 1:1. Na tráve však proti sebe ešte súperky predtým nenastúpili.

Rybáriková už v úvodných výmenách pocítila silu Govorcovovej razantného forhendu a prvý gem stratila. Svoj servis si však podržala s ľahkosťou, následne jej aj jastrabie oko pomohlo k zisku tretej hry a brejk potvrdila i v tej nastávajúcej.

Obe hráčky sa následne prezentovali niekoľkými zaujímavými výmenami, v ktorých postupne získavala prevahu 26-ročná Bieloruska.

Vďaka fantastickému returnu znížila v takmer stratenej ôsmej hre na 15:40 a štyri úspešnými loptičkami za sebou vyrovnala na 4:4.

Rybáriková sa však spod tlaku dostala, efektne získaným fiftínom sa dotiahla na 6:6, no v tajbrejku až trikrát stratila podanie a prehrala ho 4:7.

Servis si nepodržala ani v úvode druhého setu, Govorcovová premenila druhý brejkbal a po ďalšom geme viedla 2:0.

Hoci sa 26-ročnej Slovenke podarilo držať krok so svojou súperkou, v rozhodujúcej chvíli zaváhala a stratila možnosť na obrat v stretnutí.

V šiestom geme nepremenila päť brejbalov pri podaní Bielorusky, hru stratila a následne aj celý duel. Ten rozhodla Govorcovová hneď prvým mečbalom.

Napriek prehre by sa prvýkrát mala stať novou slovenskou jednotkou.

Online prenos

II. set

tenis-lopticka.jpg Bohužiaľ, naša tenistka nielen že nezískala podanie Govorcovovej, ale naopak, za 3:5 si neudržala svoj servis a súperka tak získala aj druhý set- 3:6. Bieloruská tenistka sa v 4. kole stretne s Američankou Keysovou.

tenis-lopticka.jpg V tomto prípade bola Rybáriková na podaní relatívne suverénna a znížila na 3:4. Pokiaľ však chce zostať v zápase, musí súperke vziať servis.

tenis-lopticka.jpg Súperky si nič nedarujú a je to boj o každý fiftín. Šiesty gem bol ešte dlhší ako ten predchádzajúci, pričom Magdaléna Rybáriková mala šancu vyrovnať stav druhého setu. Bohužiaľ, bojovná Govorcovová si nakoniec predsa len postrážila svoj servis- 2:4.

tenis-lopticka.jpg Veľmi dôležitá hra! Obe hráčky sa dlho "naťahovali" o zisk piateho gemu, ktorý napokon predsa len získala podávajúca Rybáriková- 2:3. Z psychologického hľadiska by mohol tento moment priniesť pre Slovensku potrebný impulz.

tenis-lopticka.jpg Slovenka mala možnosť brejknúť súperku, no Govorcovová napokon predsa len cez zhodu vyhrala štvrtý gem- 1:3. Škoda tejto šance.

tenis-lopticka.jpg Aj Rybáriková sa konečne chytila na servise a znižuje na 1:2.

tenis-lopticka.jpg Govorcovová je na tom momentálne lepšie, vedie už 0:2 a Rybáriková musí čím skôr nájsť protizbraň na hru súperky.

tenis-lopticka.jpg Druhý set začína podaním Rybárikovej, ktoré však naša tenistka hneď stráca- 0:1.

I. set

tenis-lopticka.jpg To je škoda! V tajbrejku mala navrch bieloruská tenistka, keď skrátenú hru vyhrala pomerom 7:4. Tým pádom získala vo svoj prospech aj prvý set- 6:7.

tenis-lopticka.jpg Aj v nasledujúcich dvoch hrách boli obe hráčky pri svojom servise úspešné a tak rozhodne skrátená hra- 6:6.

tenis-lopticka.jpg Tretiu hru po sebe už slovenská tenistka Govorcovovej získať nedovolila a vyrovnala na 5:5.

tenis-lopticka.jpg Rozbehnutá Bieloruska rýchlo vyhrala deviaty gem prvého setu a po druhýkrát v zápase je vo vedení- 4:5.

tenis-lopticka.jpg Začína sa odznova, keďže Rybáriková prišla o svoj servis a tým pádom stratila výhodu brejku- 4:4.

tenis-lopticka.jpg Govorcovová musela pri svojom podaní tuho bojovať, no napokon siedmu hru získala a na ťahu je Rybáriková. 4:3

tenis-lopticka.jpg Našťastie, rovnako si podanie udržala aj naša hráčka a stále má výhodu minibrejku- 4:2.

tenis-lopticka.jpg Bieloruska si už tentokrát servis postrážila a znižuje na 3:2.

tenis-lopticka.jpg Výborne! Naša tenistka hneď na druhý pokus berie súperke podanie a dostáva sa do vedenia, pričom výhodu brejku Rybáriková potvrdila aj pri svojom servise- 3:1.

tenis-lopticka.jpg Rybáriková začala pri svojom prvom podaní tiež dobre a vyrovnáva na 1:1.

tenis-lopticka.jpg Prvú hru začala na podaní Bieloruska a hoci sa natrápila, cez zhodu napokon úvodný gem získala 0:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková prehrala v 3. kole Wimbledonu s bieloruskou kvalifikantkou