Ružomberok prevzal tréner Aleš Křeček

Aleš Křeček
Aleš Křeček (Autor: CTK)
Sportnet|22. sep 2011 o 18:02

Nástupcom Ladislava Jurkemika v MFK Ružomberok sa stal český kouč Aleš Křeček.

RUŽOMBEROK. Výkonný šéf MFK Ružomberok Milan Baraník priznal že „spúšťacím mechanizmom“ odvolania trénera bola pohárová blamáž v Dolnej Ždani. Ladislav Jurkemik skončil angažmán po vzájomnej dohode. „Dostal korektnú ponuku, na ktorú pristúpil,“ vysvetlil Baraník.

Nástupcom Jurkemika sa stal český tréner Aleš Křeček. „Pre mňa je to predovšetkým veľká výzva v mojej zatiaľ nie dlhej trénerskej kariére,“ povedal vo štvrtok bezprostredne pred svojím úvodným tréningom nový šéf realizačného tímu.

„Ponuku som prijal, pretože som človek maximalista, ktorý sa snaží každú šancu využiť. Tá teraz prišla, tak som ani dlho nerozmýšľal,“ pokračoval.

Aj keď ide o jeho prvý angažmán na Slovensku, nevstupuje do úplne neznámeho prostredia. „Z kádra poznám Jirku Skaláka, s ktorým som pracoval v reprezentácii do 16 rokov a tiež brankára Libora Hrdličku z krátkej spolupráce v Brne.“

Ružomberok má stále ambíciu hrať európske poháre. Tréner o tom vie, preto má pred sebou jasný cieľ: „Získavať body a dostať tím tam, kde si to majiteľ klubu a vedenie predstavujú.“

V Brne najprv robil v sezóne 2008/2009 asistenta trénerovi Petrovi Uličnému a v piatich kolách viedol tím ako hlavný. Naposledy trénoval český druholigový tím Varnsdorf.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ružomberok prevzal tréner Aleš Křeček