Ružomberčania do prípravy bez Novotného, Demetera a Laurinca

SITA|16. jún 2008 o 14:27

RUŽOMBEROK 16. júna (SITA) - Siedmy tím uplynulej sezóny futbalovej Corgoň ligy MFK Ružomberok začal v pondelok s letnou prípravou na nastávajúci ročník najvyššej slovenskej súťaže 2008/2009. Nový trénerský ...

RUŽOMBEROK 16. júna (SITA) - Siedmy tím uplynulej sezóny futbalovej Corgoň ligy MFK Ružomberok začal v pondelok s letnou prípravou na nastávajúci ročník najvyššej slovenskej súťaže 2008/2009. Nový trénerský triumvirát Michal Bílek (hlavný kouč, s vedením MFK sa dohodol na ročnej zmluve a nahradil odchádzajúceho Ladislava Jurkemika) - Zdenko Frťala, Ján Haspra ml. (asistenti) privítal na úvodnom zraze 22 hráčov.

"Z nášho dorastu sa budú s A-tímom pripravovať dvaja talentovaní futbalisti: najlepší kanonier dorasteneckej súťaže, útočník Michal Babic ako aj defenzívny stredopoliar Lukáš Greššák. Mužstvo však chceme posilniť aj skúsenejšími, vyzretejšími hráčmi. Jedným z nich by mal byť reprezentačný stredopoliar Ivan Hodúr, ktorý na jar pôsobil v Mladej Boleslavi. O ďalších konkrétnych menách a možných akvizíciach je v súčasnosti ešte predčasné rozprávať. Do prípravy sa dnes normálne zapojili brankár Ľuboš Hajdúch či útočník Marek Bakoš," informoval agentúru SITA obchodný manažér a zároveň tlačový hovorca klubu spod Čebraťa Michal Mertinyák. Podľa jeho slov z "jarného" kádra MFK odchádza trojica futbalistov. "V našom tíme už nebudú pôsobiť Jiří Novotný a Michal Demeter. V pondelok netrénoval s mužstvom ani Martin Laurinc, ktorému sa čo nevidieť končí u nás platná zmluva a o jeho budúcnosti ešte nie je rozhodnuté," doplnil M. Mertinyák.

Ružomberčania sa budú najskôr pripravovať v domácich podmienkach, v pláne majú až dve sústredenia - obe v zahraničí a spolu osem predsezónnych stretnutí, všetko so zahraničnými súpermi. V termíne od 18. do 24. júna zamieria do Rakúska a tréningy absolvujú v Sport- und Thermenhotel Kurz v Lutzmannsburgu. "V rámci tohto pobytu odohrá mužstvo tri duely - proti ruským tímom FC Lokomotiv Moskva a FC Tom Tomsk a nastúpi aj proti rakúskemu klubu SK Rapid Viedeň," uviedol ďalej Michal Mertinyák. Po návrate privíta tím MFK 28. júna na domácom trávniku poľský klub Ruch Chorzów. Potom odcestuje výprava futbalistov Ružomberka na druhé sústredenie do českého Písku (ubytuje sa v hoteli OtavArena), ktoré je na programe v dňoch 29. júna - 5. júla. V rámci neho si zmeria sily s dvoma českými tímami - AC Sparta Praha (2. 7.) a FK Marila Příbram (5. 7.). Záver letnej prípravy vrátane súboja s poľským tímom MKS Cracovia Krakov (9. 7.) sa uskutoční v domácom prostredí, generálkou na Corgoň ligu (začína sa 19. 7.) bude v sobotu 12. júla prípravný duel v Budapešti proti mužstvu FC Újpest.

Vo funkcionárskych radoch ružomberského klubu nastali určité zmeny. Po roku účinkovania pod Čebraťom končí na stoličke generálneho riaditeľa Čech Jiří Steinbroch, jeho pozíciu "obsadil" nový riaditeľ - Milan Varchola, doterajší ekonomický šéf klubu. Športovým manažérom klubu na všetkých úrovniach sa stal Viliam Hyravý. Ako je známe, B-tím MFK, ktorému sa podarilo postúpiť do I. ligy, povedie z lavičky duo Ladislav Molnár (naposledy bol v pozícii športového riaditeľa Michaloviec) - Milan Penksa.


Predbežný prehľad stretnutí MFK Ružomberok v rámci prípravy na nastávajúci ročník Corgoň ligy 2008/2009:

19. 6.: MFK Ružomberok - Lokomotiv Moskva (Rus.) - v rámci sústredenia v Rakúsku

21. 6.: MFK Ružomberok - SK Rapid Viedeň (Rak.) - v rámci sústredenia v Rakúsku

24. 6.: MFK Ružomberok - FC Tom Tomsk (Rus.) - v rámci sústredenia v Rakúsku

28. 6.: MFK Ružomberok - Ruch Chorzów (Poľ.) - v domácom prostredí pod Čebraťom

2. 7.: MFK Ružomberok - AC Sparta Praha (ČR) - v rámci sústredenia v českom Písku

5. 7.: MFK Ružomberok - FK Marila Příbram (ČR) - v rámci sústredenia v českom Písku

9. 7.: MFK Ružomberok - MKS Cracovia Krakov (Poľ.) - v domácom prostredí pod Čebraťom

12. 7.: MFK Ružomberok - FC Újpest (Maď.) - v Budapešti


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ružomberčania do prípravy bez Novotného, Demetera a Laurinca