Ruska Safinová do finále Roland Garros

Dinara Safinová
Dinara Safinová (Autor: ap)
SITA|5. jún 2008 o 15:52

Ruská tenistka Dinara Safinová zvíťazila vo štvrtkovom úvodnom semifinále dvojhry žien na Roland Garros nad krajankou Svetlanou Kuznecovovou 6:3, 6:2.

PARÍŽ 5. júna (SITA) - Ruská tenistka Dinara Safinová zvíťazila vo štvrtkovom úvodnom semifinále dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny, Roland Garros v Paríži (dotácia 15 575 960 eur, antuka), nad svojou krajankou Svetlanou Kuznecovovou za 87 minút 6:3, 6:2.

Trinásta nasadená Safinová, ktorá v 2. kole suverénne zdolala slovenskú kvalifikantku Magdalénu Rybárikovú a medzičasom utiekla z mečbalu ďalším členkám "zbornej" Marii Šarapovovej i Jelene Dementievovej, pri zhodnom počte nevynútených chýb (23-23) zahrala až o 19 víťazných úderov viac ako štvorka renkingu i žrebu (39-20). Moskovčanka vyrovnala skóre zo vzájomných súbojov na 4:4. Takisto 22-ročnej Petrohradčanke Kuznecovovej, pri Boulonskom lesíku predvlaňajšej finalistke, sa revanšovala za miestnu štvrťfinálovú prehru práve zo sezóny 2006.

Vyradenie Kuznecovovej znamená, že nasledujúce druhé semifinále na hlavnom dvorci Philippa Chatriera medzi Srbkami Anou Ivanovičovou a Jelenou Jankovičovou zároveň bude priamym duelom o post jednotky dlhodobého svetového rebríčka WTA Tour.

Zosadenie Rusky Marie Šarapovovej bolo isté už od utorka, keď sa obe balkánske hviezdy dostali medzi najlepšie štyri na 107. majstrovstvách Francúzska a "naprojektované" derby privodilo istotu finálovej účasti jednej z nich. Nezdar šampiónky z US Open 2004 Kuznecovovej zároveň prináša istotu zrodu novej grandslamovej víťazky, pretože žiadna zo zostávajúcich troch aktérok sa na úrovni "veľkej štvorky" ešte neradovala.

Mladšia sestra niekdajšieho lídra renkingu ATP Entry Marata Safina triumfovala na prípravnom podujatí v Berlíne a ťahá sériu 12 úspechov. Svoj miestny i absolútny grandslamový rekord, štvrťfinále z edície 2006 (potom aj na US Open), prekonala štrnástka počítačového rebríčka už o dve kolá.

Dvojhra žien - semifinále:

  • Dinara Safinová (13-Rus.) - Svetlana Kuznecovová (4-Rus.) 6:3, 6:2 za 87 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ruska Safinová do finále Roland Garros