Rusi vydreli výhru s Macedónskom, Arméni uspeli v Andorre

Rus Andrej Aršavin (vpravo) bojuje o loptu s Macedónčanom Muhamedom Demirim v kvalifikačnom zápase na ME v Moskve.
Rus Andrej Aršavin (vpravo) bojuje o loptu s Macedónčanom Muhamedom Demirim v kvalifikačnom zápase na ME v Moskve. (Autor: TASR)
TASR|2. sep 2011 o 20:25

Ruskí futbalisti zvíťazili v piatkovom zápase B-skupiny kvalifikácie EURO 2012 nad Macedónskom najtesnejšie 1:0.

Zverenci holandského trénera Dicka Advocaata sa vyšvihli na 1. miesto v tabuľke B-skupiny so ziskom 16 bodov.

BRATISLAVA.

V moskovských Lužnikách sa favorit na tri body poriadne nadrel, keď skóre otvoril až v 41. minúte netradičný strelec Igor Semšov. Dovtedy mali výborné šance najmä hostia, ale Rusi odolali a v pravej chvíli gólovo udreli.

Aj v druhom polčase boli hostia veľmi aktívni a stretnutie sa pokojne mohlo skončiť deľbou bodov. V štvrtej minúte nadstaveného času však vychytal Popova v čistej šanci Malafejev, ktorý podržal svoj tím nad vodou.

Zverenci holandského trénera Dicka Advocaata sa vyšvihli na 1. miesto v tabuľke so ziskom 16 bodov. Slovensko a Írsko, ktorých čaká od 20.45 h v Dubline vzájomný zápas, nazbierali v doterajšom priebehu kvalifikácie 13 bodov. Už v utorok 6. septembra čaká na "zbornú" domáci šláger s Írskom.

V druhom piatkovom dueli B-skupiny Arménsko nepripustilo senzáciu a z Andorry si vezie tri body po triumfe 3:0. Víťazné kontúry zverencov trénera Vardana Minasjana začal črtať Marcos Pizzelli, ktorý v 35. minúte otvoril skóre, po zmene strán pridal poistku Gevorg Ghazarjan.

V nadstavenom čase išiel pod sprchy Lima, nariadenú jedenástku premenil Henrik Mchitarjan a stanovil na 0:3. Domáci outsider boli počas zápasu pod tlakom a jeho hráči ani raz neohrozil brankára Romana Berezovského.

Kvalifikácia ME 2012:

B-skupina:

Moskva:

Rusko - Macedónsko 1:0 (1:0)

Gól: 41. Semšov, ŽK: Denisov, Keržakov, Širokov - Pandev, Šumulikoski. Rozhodca: Yildirim (Tur.)

zostavy a striedania:

Rusko: Malafejev - Aňukov, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Žirkov - Semšov (46. Pavľučenko), Denisov, Širokov, Zyrjanov (60. Torbinskij) - Keržakov (88. Glušakov), Aršavin

Macedónsko: Bogatinov - Šikov, Popov, Noveski, Tričkovski - Šumulikoski (85. Muarem), Demiri, Ibraimi, Georgievski (66. Hasani), Ivanovski (75. Trajkovski) - Pandev

Andorra la Vella:

Andorra - Arménsko 0:3 (0:1)

Góly: 35. Pizzelli, 75. Ghazarjan, 90.+2 Mchitarjan (z 11 m), ŽK: Pujol - Sarkisov, ČK: 90.+1 Lima (Andorra). Rozhodca: Kostadinov (Bul.)

zostavy a striedania:

Andorra: Gomes - Rubio, Garcia, Lima, Bernaus - Vales, Ayala (87. Sanchez) - Martinez, Moreno (80. Vieira), Pujol - Silva (72. Gomez) Arménsko: Berezovskij - Hovsepjan, Mkojan, Alexanjan, Hajrapetjan - Mchitarjan, Mkrtčjan - Manučarjan (79. Malakjan), Pizzelli (83. Jedigarjan), Ghazarjan (89. Badojan) - Sarkisov

Ďalší program B-skupiny:

utorok 6. septembra:

Moskva:

Rusko - Írsko /17.00/

Skopje:

Macedónsko - Andorra /20.00/

Žilina:

SLOVENSKO - Arménsko /20.15/

piatok 7. októbra:

Jerevan:

Arménsko - Macedónsko /17.00/

Žilina:

SLOVENSKO - Rusko /20.15/

Andorra la Vella:

Andorra - Írsko /21.30/

utorok 11. októbra:

dejisko neurčené:

Rusko - Andorra /19.45/

Dublin:

Írsko - Arménsko /19.45/

Skopje:

Macedónsko - SLOVENSKO /19.45/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov