Rumunský zväz sa snažil niekto podplatiť, aby zmenil rozhodcu

TASR|22. feb 2012 o 15:56

Predstavitelia Rumunského futbalového zväzu (FRF) podali v utorok oficiálnu sťažnosť po tom, ako im niekto ponúkol peniaze za zmenu v delegácii rozhodcu na budúcotýždňový prípravný duel proti Uruguaju.

BUKUREŠŤ.

Podľa tlačového úradníka FRF Paula Zahariu informoval zväz o ponuke Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) a taktiež vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA). Cieľom ponuky bolo nahradiť maďarského arbitra Viktora Kassaia.

"Najprv nám zavolala neznáma osoba zo zahraničia a následne prišiel od nej aj mail. Požiadal nás o uvoľnenie Viktora Kassaia na iný prípravný duel a ako náhradu nám ponúkol dotáciu vo výške 20.000 dolárov a taktiež zdarma rozhodcu FIFA na súboj proti Uruguaju. V tom istom čase tá istá osoba poslala mail inému futbalovému zväzu, prostredníctvom ktorého im ponúkla služby rozhodcu," uviedol Zaharia.

FRF nebude počas vyšetrovania konkretizovať meno osoby a ani krajinu, z ktorej futbalový zväz pochádza. Podľa funkcionárov FRF však zväz inej krajiny podal oficiálnu žiadosť na výmenu rozhodcov. "Poďakovali sme sa im za záujem, ale zároveň sme im vysvetlili, že nemáme záujem o výmenu arbitrov," uzavrel Zaharia.

Tridsaťšesťročný Kassai rozhodoval minuloročné finále Ligy majstrov medzi Manchestrom United a FC Barcelona. Okrem toho sa predstavil na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike. V uplynulom roku potrestala FIFA troch maďarských rozhodcov za manipulovanie prípravných stretnutí celoživotným zákazom činnosti.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov