Rožňave sa lepí smola na päty

Gól. Juraj Komár (s číslom 8) strieľa víťazný gól Sobraniec.
Gól. Juraj Komár (s číslom 8) strieľa víťazný gól Sobraniec. (Autor: pp)
Sportnet|16. aug 2010 o 00:00

Chudobnému aj z prázdneho hrnca vykypí, presne týmito slovami môžeme charakterizovať zápas v Rožňave.

Hoci domáci mali optickú prevahu i šance, brankára hostí príliš nepotrápili. Hostia zo Sobraniec trpezlivo vyčkávali na chybu súpera, ktorú aj využili. Domáci mohli zachrániť, no ponúknutú penaltu nevyužili.

ROŽŇAVA. Po štyroch kolách je Rožňava bez bodu. Najbližšie k nemu boli asi v ostatnom zápase doma so Sobrancami. Od úvodných minút mala prevahu, no bola skôr optická. Viacerým šanciam chýbala koncovka. Po polhodine hry minul bránu po prihrávke Zatrocha v dobrej pozícii Lörincz, o chvíľu neskôr prestrelil Zatroch. V závere polčasu pohrozili aj hostia, no Šalamon sa prekvapiť nedal.

Po prestávke sa trpezlivosť hosťom oplatila. Po hodine hry vybojovali priamy kop, po ktorom nedokázali domáci odvrátiť včas loptu zo šestnástky a Komár strelil vedúci gól hostí. Za necelých desať minút mohli domáci vyrovnať. Po faule na F. Polláka však Zatroch penaltu nepremenil. Vo zvyšných minútach sa domáci snažili niečo s výsledkom urobiť, no hostia si už tri body vziať nedali.

"Chceli sme bodovať, veľa sme tomu podriadili, no znova sa prejavila naša nemohúcnosť v útoku. Nevedeli sme sa presadiť, nájsť recept na obranu hostí. Od začiatku sezóny sa na nás lepí smola," smutne konštatoval útočník Ivan Lörincz.

Veril v bodový zisk

"Keď poviem, že sme prichádzali po víťazstvo, tak by mi pred zápasom asi niekto neuveril, ale vedel som, že sa nám v Rožňave darí, je tu pomerne kvalitné ihrisko. Vedel som, že tu niečo uhráme. Chlapci si verili. Veľmi nás teší toto víťazstvo a pomohlo nám hlavne po psychickej stránke," uviedol hrajúci tréner Sobraniec Marian Škirda a pokračoval, "cez prestávku sme si povedali, že musíme vyčkávať. Veril som, že gól určite dáme, len sme nesmeli inkasovať. Keď nám vyšiel úvod, čo nám v predchádzajúcich zápasoch vonku nevyšlo, bolo len otázkou času, kedy dáme gól. Domácim totiž odchádzali sily. Myslím si, že v tomto vyrovnanom zápase vyhralo šťastnejšie mužstvo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňave sa lepí smola na päty