Rožňava uzavrela jeseň víťazstvom

O oba góly MFK Rožňava sa postaral Lukáč Strelka.
O oba góly MFK Rožňava sa postaral Lukáč Strelka. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|9. nov 2015 o 00:00

Futbalisti MFK Rožňava zakončili tohtoročné účinkovanie v IV. lige Juh domácim víťazstvom nad Boršou.

Futbalisti MFK Rožňava zakončili tohtoročné účinkovanie v IV. lige Juh domácim víťazstvom nad Boršou (okres Trebišov). Aj keď začali dobre a viedli, po prestávke hostia zdramatizovali zápas a v jeho závere siahali po bode.

ROŽŇAVA. V predohrávke úvodného jarného kola hostila Rožňava súpera tiež sa pohybujúceho na konci tabuľky. V prvom zápase na pôde Borše dokázali remizovať, na domácej pôde sa teda očakávalo víťazstvo.

Zámer začali napĺňať od úvodných minút, keď Strelka dvomi gólmi zabezpečil pohodlné vedenie. Domáci boli lepší aj na šance, v ktorých sa ocital hlavne Figúr, no bez úspechu.

Po prestávke však na to mohli domáci doplatiť. Mišina však ich vyložené šance zmaril. Desať minút pred koncom musel po druhej žltej karte odísť Fehér. Domáci však početnú výhodu nevyužili, práve naopak.

M. Nagy znížil na 2:1. V posledných minútach bol tak zápas dramatický. Prispela k tomu aj situácia, keď domáci obranca posunul kĺzačkou loptu smerom k brankárovi Mišinovi.

Ten ju nepovažoval za malú domov, tak vzal loptu do rúk. Rozhodca však mal iný názor a hostia rozohrávali nepriamy kop. Šancu na bod však trestuhodne zahodili.

Dostanú rýchly gól

„Už zvyčajne začíname zápasy tak, že dostaneme rýchly gól. Bohužiaľ aj teraz to tak bolo, keď brankár urobil chybu. Domáci v prvom polčase dominovali, mali šance a mohli viesť aj rozdielom triedy. Nám chýbal dôraz, prehrávali sme osobné súboje. Po prestávke sme však začali viac behať, bojovať. No hrať sme začali až po vylúčení, rovnako ako to bolo v Kapušanoch. No to je zvyčajne už neskoro a zápas je rozhodnutý,“ uviedol tréner Olympie Borša Tibor Nagy.

„Pri nepriamom kope v závere zápasu zohrala úlohu aj nekoncentrácia. Takto ho však zahrať nemôžeme, len tak nejako odkopnúť.“

Využili šance

„Snažili sme sa hrať rýchlo dopredu, priamočiaro, súpera nepustiť k rozohrávke. Rovnako ako v minulých zápasoch sme si dokázali vypracovať šance, no dnes sme prvé z nich dokázali aj premeniť. Vyhrávali sme 2:0. Napätie z nás opadlo, hru sme mali pod kontrolou. Súper nemal veľa šancí, pri tých dvoch, čo mal, nás podržal brankár Mišina. Mali sme aj ďalšie šance, no nepremenili sme ich. Stav 2:0 však bol taký, že súper ešte mohol znížiť a stále by tak mal šancu na remízu. Čo sa aj potvrdilo. Mrzí ma, že nepremieňame šance, lebo sme zápas mohli rozhodnúť oveľa skôr,“ povedal tréner MFK Rožňava Ladislav Dávid.

Chýbali pre trest

Po prestávke sa hostia viac osmelili a párkrát nebezpečne ohrozili Mišinu.

„Po hodine hry sme museli striedať zraneného obranu Rochla. Ďuriček sa tak musel stiahnuť zo zálohy do obrany. Vpredu nám tak chýbal hráč, ktorý by loptu viac podržal. Trochu nám aj dochádzali sily,“ vysvetlil Dávid.

Pre trest chýbali v zostave Rožňavy Róth a Sappanoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňava uzavrela jeseň víťazstvom