Rožňava si užila Noc bojovníkov

Po finále večera. Vo finálovom zápase večera zdolal B. Milko (vľavo) S. Dendisa.
Po finále večera. Vo finálovom zápase večera zdolal B. Milko (vľavo) S. Dendisa. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|26. sep 2011 o 00:00

Rožňavčania si prvýkrát mohli vychutnať svojské čaro súbojov v ringu. Počas Noci bojovníkov mohla plná športová hala vidieť zápas K1, MMA či box. Večer sa začal štýlovo, príchodom B. Milka v limuzíne.

V ringu potom bojovníci predviedli strhujúce výkony, ktoré priviedli halu do varu.

ROŽŇAVA. Premiérová gala šou prilákala do rožňavskej športovej haly plné hľadisko. Na palubovke vyrástol ring, v ktorom sa však ako prví predstavili tanečníci. No neskôr patril už len bojovníkom. V šestnástke zápasníkov prevládali členovia košického Steel Transu, rožňavský K1 team mal v ohni tri želiezka. Po dvoch súbojoch K1, kde si víťazstvá vybojovali M. Madzim a M. Gočik, prekvapil divákov zápas MMA. Táto skratka znamená v preklade zmiešané bojové umenie. Je to bojový šport, v ktorom sa využívajú najefektívnejšie techniky rôznych bojových umení a štýlov. Bojuje sa nielen v stoji, ale aj na zemi. Toto mohli vidieť aj rožňavskí diváci, keď E. Sefa dostal súpera na zem a tam ho zasypával údermi.

Vo svojom druhom zápase v ringu narazil Attila Köteles na svojho menovca Tomáša z Moldavy n/B. Za nimi nasledoval zápas M. Englera z Košíce proti Čechovi A. Klímovi. Po tom, čo bol český borec počítaný, putovalo víťazstvo do Košíc. V ťažkej váhe nad 91 kg zviedli J. Čorba a M. Kvačkaj vyrovnaný súboj. Skončil víťazstvom Čorbu v pomere 2:1.

To už však prišli na rad posledné dva zápasy, v ktorých sa predstavili ďalší domáci pretekári. V prvom nastúpil Z. Zdechovan a v druhom B. Milko. Hoci obaja boli v minulosti v slovenskej reprezentácii kickboxu, v regióne sú skôr vnímaní ako futbalisti. Toto vystúpenie bolo pre nich takou domácou premiérov. Pred začiatkom Noci bojovníkov Z. Zdechovan uviedol: „Chalani dávajú do týchto zápasov oveľa viac ako na bežnej súťaži. Adrenalín, nasadenie je väčšie, chcú sa pred divákmi predviesť. V niektorých zápasoch podľa profi pravidiel sa chrániče nepoužívajú. Je to úplne natvrdo, žiadna exhibícia.“ Presvedčiť sa o tom mohli diváci práve v jeho zápase, v ktorom po nepríjemnom zásahu zápas predčasne skončil.

Vo finále večera si potom zmerali sily dvaja boxeri, B. Milko a S. Dendis, v ktorom zvíťazil domáci borec. „Bolo to moje prvé vystúpenie na domácej pôde a o to viac som si ho v ringu užíval. Páčilo sa mi, že chalani v zápasoch ukázali bojového ducha a srdce. Celkovo som s gala šou spokojný, ukázala, že Rožňavčania majú záujem o tieto fajn športy a boli vďačnými divákmi. Ďakujem im za to,“ uzavrel Boris Milko.

Z výsledkov

K1 do 63 kg: Miroslav Madzim (Steel Trans Košice) - Peter Franko (Panter Prešov), víťaz: Miroslav Madzim

K1 do 75 kg: Miroslav Gočik (Steel Trans Košice) - Tyrpák (Moldava), víťaz: Miroslav Gočik

MMA bez rozdielu váhy: Emil Sefa (Košice) - Radoslav Estočintko (Košice), víťaz: Emil Sefa

K1 91+: Attila Köteles (K1 Team Rožňava) - Tomáš Köteles (Moldava n/B), víťaz: Tomáš Köteles

K1 full contact do 84 kg: Matej Engler (Stell Trans Košice) - Andrej Klíma (ČR), víťaz: Matej Engler

K1 91+: Július Čorba (Pro Gym Košice) - Michal Kvačkaj (Košice), víťaz: Július Čorba

K1 full contact do 81 kg: Zoran Zdechovan (K1 Team Rožňava) - Michal Karaba (Steel Trans Košice), víťaz: Michal Karaba

Box: Boris Milko (K1 Team Rožňava) - Slavomír Dendis (Ban. Bystrica), víťaz: Boris Milko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňava si užila Noc bojovníkov