Rožňava konečne nemusí absolvovať záchranárske práce

Bez strachu. Rožňavskí futbalisti sa po pár sezónach nemuseli obávať, či sa v súťaži udržia, alebo nie.
Bez strachu. Rožňavskí futbalisti sa po pár sezónach nemuseli obávať, či sa v súťaži udržia, alebo nie. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|21. jún 2013 o 00:00

V minulých sezónach sa akosi stalo pravidlom, že o zotrvanie v súťaži bojovali Rožňavčania až do posledných kôl.

V aktuálnej sezóne sa to napriek zložitým ekonomických podmienkam, v ktorých klub pôsobil, podarilo.

ROŽŇAVA. Po odhlásení Štítnika zo súťaže zostali v IV. resp. teraz V. lige už len futbalisti SP MFK Rožňava.

Aktuálnu sezónu skončili na desiatom mieste.

V ostatných rokoch síce už skončili aj na lepšom mieste, no 38 bodov sa im podarilo získať naposledy v ročníku 2008/2009. Vtedy v jarnej časti ročníka prebral trénerskú taktovku skúsený G. Farkaš.

Trochu neočakávanou správou pred štartom odvety bol odchod B. Kuzmu do mužstva okresnej II. triedy FK Honce. Spolu s F. Pollákom pritom viedol mužstvo v prvej časti prípravy, pretože post trénera bol cez zimu prázdny.

Pred začiatkom súťaže sa k mužstvu predsa len vrátil tréner Š. Kossuth, ktorý doviedol mužstvo ku spomínanému výsledku. V mužstve prevládali mladí hráči, skúsenejších zastupovala snáď len dvojica F. Pollák a Z. Brueuer.

V ostatných kolách prispel k výsledkom svojimi gólmi aj F. Kovács. Odchovanec rožňavského futbalu, ktorý hral v Barci, kvôli zdravotným problémom väčšinu jari nehral. V závere sezóny však jeho príchodom získalo mužstvo na útočnej sile.

Podporil tak dvojicu útočníkov F. Pollák a J. Figúr, ktorí sa zväčša starali o góly. Dali ich 11, resp. 10. Rožňava pripísala aj jednu kontumáciu za nedohraný zápas dohrávky 18. kola v Šaci.

Pred mužstvom je teraz krátka letná pauza, počas ktorej bude musieť nájsť vedenie odpoveď na otázku ako ďalej. Prvý krok už urobili. Prihlášku do nového ročníka podali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňava konečne nemusí absolvovať záchranárske práce