Choré a stupídne. Dymovnicu fanúšik trpko oľutuje, vraví šéf Spišiakov

Richard Rapáč.
Richard Rapáč. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Patrik Fotta|3. nov 2022 o 07:00

Rozhovor s Richardom Rapáčom.

"Všetky náklady si voči fanúšikovi, ktorému sme udelili doživotný zákaz vstupu na štadión zosobníme," povedal v rozhovore pre Sportnet generálny manažér HK Spišská Nová Ves RICHARD RAPÁČ.

V 13. kole Tipos extraligy, v ktorom Spišiaci zdolali Trenčín 3:2, vhodil jeden z divákov na ľadovú plochu dymovnicu. Približne 10 minút sa nehralo. Domáci klub napokon incident rýchlo vyšetril aj vďaka kamerovým záznamom.

Spišská Nová Ves patrí z hľadiska domácich zápasov medzi tímy s najvyššou návštevnosťou. Čo to pre vás znamená?

Je to motivácia navyše. Ak by u nás nemohli chodiť fanúšikovia na zápasy tak by som určite nebol pri hokeji. Pre mňa je to nekrajší pocit, keď vidím plný štadión ľudí. Napriek tomu, že už hokej nehrám, sú to pre mňa obrovské emócie. Robíme všetko pre to, aby sme hokej posúvali a zároveň, aby ľudia mali dôvod na zápasy chodiť.

Som šťastný, že od nich máme pozitívnu spätnú väzbu. Verím, že do konca sezóny sa nám podarí návštevnosť ešte zvýšiť. Máme pripravené rôzne akcie, ktoré sa, verím, podarí dotiahnuť do konca. Tiež máme aj nejaké esá v rukáve.

Máte na mysli posilnenie kádra?

Presne tak. Môžete mať totiž marketing ako z inej planéty, ale ak nemáte výsledky, ľudia nebudú chodiť vo veľkých počtoch na štadión. Určite plánujeme priviesť niekoľko kvalitných hráčov, ktorí by mohli prilákať ďalších ľudí.

Spišská Nová Ves má jednu z najvyšších návštevností v extralige.
Spišská Nová Ves má jednu z najvyšších návštevností v extralige. (Autor: HK Spišská Nová Ves)

Spišská Nová Ves je hokejové mesto a pravidelne môžeme rátať s účasťou cez 1500 ľudí, ktorí chodia sledovať v prvom rade domáce mužstvo. Vždy je však krajšie, ak ich príde 3500. My sme radi za každého jedného fanúšika.

To však asi neplatí o takých, ktorí hádžu dymovnice na ľadovú plochu, ako sa to stalo v zápase s Trenčínom. Ako vnímate incident s odstupom času?

Je to vec, ktorá sa na našom štadióne stala prvýkrát za 10 rokov. Neviem ako to nazvať iným výrazom iba stupídnosť. Kamery zachytili človeka, ktorý prišiel na hokej iba s jediným cieľom a to urobiť zle a poškodiť klubu, hráčom a ohroziť zdravie divákov. Pre mňa je to čosi nepochopiteľné a choré.

Aká bola vaša prvá reakcia?

Keďže žijeme v 21. storočí a na štadióne je okolo 20 kamier bolo mi hneď jasné, že ten človek z toho len tak nevyviazne. V podstate do troch hodín sme presne vedeli o koho ide.

Ako ste postupovali ďalej?

Bolo okamžite podané trestné oznámenie. Myslím si, že ho to vyjde veľmi draho a trpko to oľutuje. Všetky náklady mu zosobníme. Navyše, na hokej u nás sa už nikdy nedostane, pretože sme mu udelili doživotný zákaz vstupu. Jeho fotka bude visieť na stenách štadióna.

Aká škoda vznikla klubu, ktorú budete u fanúšika vymáhať?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Choré a stupídne. Dymovnicu fanúšik trpko oľutuje, vraví šéf Spišiakov