Rozbehnutý seniorský humenský hokej

Ing. Ladislav Kovalsky zastrešuje už aj humenský hokej.
Ing. Ladislav Kovalsky zastrešuje už aj humenský hokej. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|23. okt 2012 o 00:00

Z HK Warriors vznikol MHK Humenné. Predsedom správnej rady je Ladislav Kovalsky, ktorý už vyše roka šéfuje hokeju v Bardejove.



HUMENNÉ. Aj keď sa podľa programu odohralo v druhej hokejovej lige seniorov už šesť kôl, až uplynulý víkend sa na ľade predstavili aj humenskí hokejisti. Pod novým názvom, s novým vedením klubu.

„Zrod novodobého humenského hokeja bol komplikovaný, možno povedať, že jeho vývoj stále prebieha. Vytvorili sme klub MHK Humenné, keďže som konateľom spoločnosti, ktorá je generálnym sponzorom tohto klubu, mediálny názov klubu je Bemaco MHK Humenné,“ uviedol na tlačovej konferencii Ing. Ladislav Kovalsky.

Správna rada MHK Humenné má zloženie: humenská primátorka J. Vaľová (čestná prezidentka klubu), L. Kovalský (predseda), P. Ždiňák (podpredseda), R. Kardoheli a P. Mižák (členovia výboru).

V prípade L. Kovalskeho je to v slovenskom hokeji druhá popredná funkcia, keďže je prezidentom prvoligového HC 46 Bardejov.

Riešenie licencie

V stredu 17. októbra zasadali komisie SZĽH, ktoré riešili aj humenskú hokejovú tému.

„Chceli sme rozbehnúť humenský hokej už v tejto sezóne a nestratiť tak rok. Pred sezónou HK Warriors Bardejov zmenil síce svoj názov na HK Warriors Humenné, ale neoznámil to SZĽH, takže licencia ostala stále pod bardejovskou hlavičkou. Ak sme chceli veci usporiadať, bolo treba riešiť jej zmenu. Klbko sa postupne rozmotávalo tak s licenciou, ako aj s prestupom hráčov či ziskom nových. SZĽH nám vyšiel maximálne v ústrety, museli sme riešiť problémy postupne, poďakovanie za trpezlivosť patrí aj primátorke mesta. Pred verejnosť s informáciami vystupujeme až teraz, keď je stav stopercentný,“ konštatoval Ladislav Kovalsky.

I keď je hokejová sezóna už rozbehnutá, pre Humenčanov sa iba začala. Majú na konte kontumačnú prehru spred mesiaca a čerstvé víťazstvo 10:2.

„Urobíme všetko pre to, aby sme už tento rok druhú hokejovú ligu vyhrali a pobijeme sa o postup do prvej ligy. To je cieľ pre seniorov. Postupne začíname vytvárať celú pyramídu od prípravky až po juniorku, aby hráči postupovali cielene od najmenších až po seniorský vrchol. Na súpiske MHK Humenné pre túto sezónu A-tímu je 21 hokejistov, dvanásti sú odchovancami humenského hokeja, chceme dať možnosť návratu humenským hokejistom, ktorí odišli do iných klubov, aby pomohli rozvinúť humenský hokej,“ dodal Ladislav Kovalsky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rozbehnutý seniorský humenský hokej