Rose rozhodol o triumfe Chicaga nad Knicks o jediný bod

Kirk Hinrich a Carlos Boozer sa tešia z výhry Chicaga košom v posledných sekundách.
Kirk Hinrich a Carlos Boozer sa tešia z výhry Chicaga košom v posledných sekundách. (Autor: SITA/AP)
TASR|1. nov 2013 o 07:03

V basketbalovej NBA sa v noci na dnes hrali dva zápasy. O výhre Chicaga sa rozhodlo 5 sekúnd pred koncom zápasu.

NEW YORK. Basketbalisti Los Angeles Clippers zvíťazili v noci na piatok v zámorskej NBA nad Golden State na domácej palubovke 126:115.

O domácom triumfe Chicaga nad New Yorkom 82:81 rozhodol 5 sekúnd pred koncom Derrick Rose a Bulls zdolali Knicks už šiestykrát za sebou. S 22 bodmi líder hostí Carmelo Anthony v poslednej sekunde nepremenil jeho streleckú šancu.

Prišiel po 18 mesiacoch

Rose sa pred domácim publikom predstavil po 18 mesiacoch, keďže sa vracia po dlhšej zdravotnej pauze zavinenej vážnym zranením kolena. Ešte 11 sekúnd pred koncom viedli hostia 81:80. Potom však prišiel okamih pre domáceho hrdinu.

"Cítil som sa dobre a veril som si. Hoci počas zápasu som nepremenil veľmi veľa pokusov," povedal po súboji Rose, autor 18 bodov, ktorý ale premenil len 7 z 23 striel.

V Staples Center sa hral mimoriadne ofenzívny basketbal. Postavou zápasu sa stal domáci Chris Paul, ktorý nastrieľal 42 bodov, pridal 15 asistencií a šesť získaných lôpt. Iba o jediný bodík zaostal za osobným maximom v kariére. Hosťom nepomohlo ani výborných 38 bodov Stephena Curryho, ktorý dal deväť trojok a pridal deväť asistencií.

Miliardár z Detroitu má jasno

Po troch neúrodných rokoch nechcú basketbalisti Detroitu chýbať na konci základnej časti 2013/2014 v najlepšej osmičke Východnej konferencie NBA. Majiteľ Pistons Tom Gores postavil pred tím jasný cieľ, ktorý začal napĺňať stredajším víťazstvom v otváracom zápase sezóny nad Washingtonom.

"Bolo by pre nás všetkých obrovské sklamanie, ak by sme chýbali v play-off. Také sú naše očakávania," uviedol podľa Detroit Free Press 49-ročný americký miliardár Gores.

Detroit bol v lete aktívny na prestupovom trhu, získal dve ľavoruké opory svojich dovtedajších súperov - Josha Smitha z Atlanty a Brandona Jenningsa z Milwaukee. Do dresu "piestov" sa rozohrávač vrátil Chauncey Billups, jeden z pamätníkov a strojcov majstrovského titulu z roku 2004.

výsledky:

LA Clippers - Golden State 126:115

Chicago - New York 82:81

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Rose rozhodol o triumfe Chicaga nad Knicks o jediný bod