Rok nesúťažili. Volosožarová s Traňkovom získali zlaté medaily

(Autor: Twitter)
TASR|30. jan 2016 o 13:25

Na čele boli už po piatkových voľných jazdách a v sobotu svoj náskok ešte navýšili. Ruské duo Tatiana Volosožarová a Maxim Traňkov štvrtý raz v kariére získalo európsky titul.

BRATISLAVA. Úradujúci olympijskí šampióni Tatiana Volosožarová a Maxim Traňkov z Ruska získali v sobotu zlato v súťaži športových dvojíc na majstrovstvách Európy v Bratislave.

Na ZŠ Ondreja Nepelu ovládli po piatkovom krátkom programe aj sobotňajšie voľné jazdy. A štvrtýkrát ukoristili kontinentálne prvenstvo.

Strieborné medaily si odviezli Nemci Aľona Savčenková a Bruno Massot. Bronz putuje do Ruska vďaka duu Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov.

Savčenková je päťnásobnou svetovou šampiónkou. Do súťaží sa vrátila už s novým partnerom po dvojročnej pauze. Tarasovová s Morozovom obhájili bronz z minuloročných ME v Štokholme.

Staronoví šampióni získali titul na ME opäť po rokoch 2012, 2013 a 2014. Pre Rusko je to druhé zlato v Bratislave - v piatok vyhrala súťaž žien mladá šestnásťročná debutantka Jevgenija Medvedevová.

Majstri sveta z 2013 jazdili na hudbu z filmu Dracula a vďačnému publiku predviedli kvalitu s trojitými skokmi, hoci sa nevyhli chybe pri trojkombinácii trojitého salchowa s dvoma dvojitými toeloopmi, keďže ten posledný nezaradili.

rusi2_r6377_res.jpg

Ruské duo viedlo už po krátkom programe. FOTO - TASR.

V súťaži športoviek štartovalo šestnásť dvojíc bez Slovákov. Už pred šampionátom sa odhlásili obhajcovia Juko Kavagutiová a Alexander Smirnov z Ruska. Kavagutiová sa zranila v tréningu a ruský pár tak nebude môcť štartovať ani na svetovom šampionáte v Bostone.

Súťaž je ochudobnená aj o ďalší ruský favorizovaný pár Xenia Stolbovová a Fedor Klimov. Adepti na jednu z medailí museli odrieknuť účasť pre zranenie Klimova, ktorý si zranil v tréningu v Moskve rameno.

V štvrtý súťažný deň v sobotu podvečer vyvrcholí športová časť šampionátu voľnými tancami, v ktorých Slovensko budú reprezentovať Lukáš Csölley a Federica Testová. Po krátkych tancoch im patrila deviata priečka.

V nedeľu ME uzavrie gala exhibícia.

Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní

Športové dvojice - konečné poradie

Bratislava

1. Tatiana Volosožarová, Maxim Traňkov Rusko 222,66 b
2. Aľona Savčenková, Bruno Massot Nemecko 200,78 b
3. Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov Rusko 197,55 b
4. Vanessa Jamesová, Morgan Cipres Francúzsko 185,55 b
5. Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek Taliansko 182,61 b
6. Nicole Della Monicová, Matteo Guarise Taliansko 178,97 b
7. Kristina Astachovová, Alexej Rogonov Rusko 174,72 b
8. Mari Vartmannová, Ruben Blommaert Nemecko 171,30 b

Ohlasy po pretekoch:

Tatiana Volosožarová: "Voľnú jazdu sme mali dobrú, ale som si istá, že dokážeme oveľa viac."

Maxim Traňkov: "Bolo to náročné, najmä po organizačnej stránke. Dá sa povedať, že ME sú v tomto náročnom programe pre dvojice najhoršie. Pre nás je toto zlato krokom smerom k olympiáde 2018."

Aľona Savčenková: "Som šťastná. Sú to naše prvé spoločné ME s Brunom. Mrzí ma chyba pri zdvíhačke, nikdy sa nám to nestalo. Ale teraz budeme mať v tréningu na čom pracovať."

Bruno Massot: "Neviem, čo sa pri tej zdvíhačke stalo. Jednoducho som na moment vypadol z programu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Rok nesúťažili. Volosožarová s Traňkovom získali zlaté medaily