Mazáň prestúpil zo Žiliny do Celty Vigo, bude spoluhráčom Lobotku

Róbert Mazáň.
Róbert Mazáň. (Autor: TASR)
Sportnet|5. jan 2018 o 17:13

Výšku transferovej sumy nechcel španielsky klub zverejniť.

VIGO. Slovenský futbalový obranca Róbert Mazáň prestúpil do španielskej Celty Vigo. V klube účastníka La Ligy sa stretne s krajanom Stanislavom Lobotkom.

Dvadsaťtriročný Mazáň s novým zamestnávateľom podpísal kontrakt do roku 2022. Naposledy obliekal dres MŠK Žilina, za ktorú na jeseň v lige nastúpil na sedemnásť zápasov. V Žiline odohral celkovo 57 zápasov s bilanciou jeden gól a šesť asistencií. V lanskej sezóne získal s klubom slovenský titul.

Debutoval už aj v seniorskej reprezentácii

Ľavý obranca už absolvoval v Španielsku zdravotné testy a s aktuálne jedenástym mužstvom tabuľky španielskej súťaže podpísal zmluvu.

"Je to výnimočný moment v mojej kariére. Som rád, že tu môžem byť, a verím, že Celte pomôžem," povedal Mazáň pre klubový web Celty.

Mazáň na začiatku roka 2015 prestúpil zo Senice do poľského klubu Podbeskidzie Bielsko-Biala. Tam sa však nepresadil a angažovala ho Žilina na hosťovanie, ktoré sa neskôr zmenilo na prestup.

Minulý rok hral Mazáň na majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov v Poľsku. Tiež debutoval v seniorskom tíme Slovenska v kvalifikačnom zápase proti Malte.

"S oficiálnou ponukou prišla Benfica Lisabon, rokovali sme aj s Atalantou Bergamo, no ponuka Celty Vigo bola najzaujímavejšia pre klub aj pre Róberta," povedal pre RTVS jeho agent Branislav Jašurek.

"Celta Vigo kupuje hráčov do základnej zostavy. Róbert bude musieť ukázať svoju kvalitu," doplnil Jašurek.

Mazáň: V Poľsku ma odpisovali

"Je to pre mňa výnimočný deň, podpísal som zmluvu s mužstvom španielskej La Ligy. Som veľmi šťastný, plním si sen," uviedol Mazáň pre webovú stránku Žiliny.

"Žilina je moja srdcovka. V Bielsku-Biale ma odpisovali, nehrával som. Žilina mi dala druhú šancu, za čo jej budem vždy zaviazaný. Pod trénerom Guľom som sa neustále zlepšoval, v Žiline prišli aj bolestivé chvíle, keď som utrpel vážne zranenie, no vždy pri mne všetci v klube stáli, za čo sa im chcem poďakovať," doplnil.

Výšku transferovej sumy si nepriala zverejniť druhá strana, my to musíme rešpektovať, inak by sme s tým nemali problém.


Karol Belaník, športový manažér MŠK Žilina

Na margo opätovného stretnutia s Lobotkom dodal: "Je to až neuveriteľný príbeh. Vyrastali sme spolu v Trenčíne, chodili sme spolu do školy. Zase sa stretávame, za čo som nesmierne rád. Celta hrá podobným štýlom ako Žilina, tréner pôsobil v Barcelone, takže sa snažia držať loptu, hrať dominantne."

Detaily transferu nechcela Celta prezradiť

"Celta Vigo je v Španielsku renomovaný klub. Po Lobotkovi, ktorý tam robí slovenskému futbalu výborné meno, bude aklimatizácia pre Roba o niečo ľahšia," povedal športový manažér žilinského klubu Karol Belaník.

"Robo má 23 rokov, a preto to bola jedna z posledných šancí posunúť sa vyššie, v kurze sú čoraz mladší hráči. Prestup do Španielska je výbornou vizitkou pre náš klub, znova sa zvýši kredit práce našich trénerov," pokračoval.

"V prvom rade prejavil túžbu prestúpiť samotný Robo, boli sme zvedaví na jeho názor."

Na hráča registrovalo vedenie Žiliny viacero ponúk. "Rozhodla korektnosť a rýchlosť Celty. Výšku transferovej sumy si nepriala zverejniť druhá strana, my to musíme rešpektovať, inak by sme s tým nemali problém," dodal Belaník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mazáň prestúpil zo Žiliny do Celty Vigo, bude spoluhráčom Lobotku