Mak si našiel nový klub, bude hrať v Maďarsku

Slovenský reprezentant Róbert Mak po strelenom góle do siete Maďarska v kvalifikácii na EURO 2020.
Slovenský reprezentant Róbert Mak po strelenom góle do siete Maďarska v kvalifikácii na EURO 2020. (Autor: TASR)
Jerguš Radačovský, TASR|18. sep 2020 o 16:10

Od marca bol bez klubu.

BRATISLAVA. Slovenský futbalista Róbert Mak si našiel nový klub. V kariére bude pokračovať v maďarskom Ferencváros Budapešť.

Informáciu priniesol oficiálny web klubu.

Dvadsaťdeväťročný krídelník naposledy pôsobil v tureckom Konyaspore, z ktorého odišiel v marci. Odvtedy bol bez klubu.

"Som veľmi šťastný, že som tu. Predovšetkým sa chcem znovu dostať do formy, a veľmi ma motivuje, že ma angažoval klub, ktorý hrá play off Ligy majstrov.

Videl som posledný zápas Fradi proti Dinamu Záhreb, bol fantastický! Je to veľký posun pre klub a už chýba len krôčik, aby celú jeseň hral v Lige majstrov. Bolo by skvelé zahrať si v skupinovej fáze Ligy majstrov," povedal Mak pro oficiálny web Ferencvárosu.

Ferencváros si v predkolách Ligy majstrov postupne poradil s Djurgardenom, Celticom Glasgow aj Dinamom Záhreb. V play off Ligy majstrov si zmeria sily s Molde, už má istú účasť minimálne v skupinovej fáze Európskej ligy.

Mak si v minulosti obliekal dresy Norimbergu, PAOK-u Solún či Zenitu Petrohrad, s ktorým získal dva ruské tituly a raz sa radoval z triumfu v národnom pohári aj Superpohári.

V slovenskej reprezentácii má na konte 58 zápasov a 12 gólov, nefiguroval však v minulej nominácii na úvodné stretnutia Ligy národov. Vo Ferencvárosi sa stretne so slovenským stredopoliarom Michalom Škvarkom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mak si našiel nový klub, bude hrať v Maďarsku