Riaditeľ SEHA GSS ligy bol na kontrole v Prešove

Miloslav Chmeliar. Tvrdí, že výnimka platí iba do konca jesennej časti.
Miloslav Chmeliar. Tvrdí, že výnimka platí iba do konca jesennej časti. (Autor: jale)
Sportnet|26. sep 2013 o 00:00

Tatran Prešov má za sebou už aj domácu premiéru v treťom ročníku SEHA Gazprom South Stream League.

Tatran Prešov má za sebou už aj domácu premiéru v treťom ročníku SEHA Gazprom South Stream (GSS) League. Slovenský majster ju v súboji s chorvátskym šampiónom RK Vojvodina Novi Sad zvládol úspešne.

PREŠOV. Rovnako ako úspešne zvládli súboj hráči Tatrana Prešov na palubovke, dobre obstáli aj predstavitelia klubu. V TATRAN handball arene (THA) sa pred, počas i po stretnutí s Vojvodinou Novi Sad pohybovali vrcholní predstavitelia nadnárodnej SEHA GSS League.

V THA trochu predbiehajú dobu

Prvý raz meral cestu do Prešova riaditeľ nadnárodnej ligy hádzanárov Siniša Ostojič. Za akým účelom na zápas slovenského a srbského majstra prišiel, to nám preradil majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

„Siniša Ostojič prišiel aj s marketingovým pracovníkom SEHA GSS ligy. Prišli na rutinnú kontrolu technického zabezpečenia a všetkých povinností v súvislosti s konaním zápasov tejto súťaže. Do jej tretieho ročníka vstúpil plynárenský gigant, ktorý hradí klubom cestovné náklady, ubytovanie, prepláca náklady na rozhodcov. Skrátka, zabezpečuje celú réžiu súťaže. Na strane druhej však aj niečo vyžaduje. Plynú z toho povinnosti klubov hrávať zápasy v halách s kapacitou minimálne tritisíc divákov, s povrchom Gerflor na hracej ploche, mať popri nej aspoň štyridsať metrov LED diódových reklamných panelov s predpísaným umiestnením produktov, zabezpečiť minimálne z piatich zápasov televízne prenosy, organizáciu tlačových konferencií s účasťou trénerov a hráčov oboch tímov v Press centre. Kontrola sa týkala aj ubytovacieho zariadenia, ktoré v Prešove mužstvá využívajú. Ako mi riaditeľ súťaže S. Ostojič tvrdil, skoro každý týždeň je v centrále GSS, kde sa všetky náležitosti detailne preverujú. Kontrola THA i hotela dopadla dobre. Pravda, až na jednu výnimku, ktorú sme dostali. Týka sa predpísaných reklamných LED panelov. Keďže sme do skupinovej fázy Ligy majstrov nepostúpili, tak od úmyslu nainštalovať tieto sme odstúpili. Objednali sme ich od inej firmy, ale nie v dĺžke štyridsať, ale až 96 metrov. Tým predbiehame trochu dobu. Nazdávame sa totiž, že čoskoro sa povinnosť rozsahu ich umiestnenia rozšíri. Darmo, šport je aj o peniazoch a reklame. Preto sme objednali LED panely po jednej dĺžke ihriska, ďalšie za oboma bránkami a na náprotivnej strane ihriska smerom k lavičkám mužstiev. Vznikne tak ucelený celok v tvare céčka. Stáť nás to bude síce viac, asi 150–tisíc eur, ale po nainštalovaní (zhruba do polovice decembra 2013) mali by sme mať v tomto smere vyriešený problém do budúcnosti.“

Najbližšie pôjdu do Skopje

Po technickej stránke nedávno vynovená prešovská THA pri kontrole predstaviteľov SEHA GSS ligy obstála. Hoci medzi elitu Ligy majstrov Tatran Prešov neprerazil, celkom dobre odštartoval nový ročník nadnárodnej ligy.

„Vyhrali sme v Breste, čo sa pred nami nepodarilo v minulom ročníku nikomu. Rozčarovaný som ale z prehry v Osijeku s Našicami,“ netajil M. Chmeliar.

„Sklamanie z nepostúpenia do skupinovej fázy Ligy majstrov už pominulo. Dovolím si v tej súvislosti povedať, že ak by nám žreb zase prisúdil kluby ako Minsk, Záporožie, Metalurg či Vardar Skopje, aj keby sme nakúpili samých špičkových európskych hráčov, aj tak by sme asi sotva postúpili. Kto pozorne sleduje hádzanárske dianie, hlbšie doňho vidí, tuší, na čo asi narážam.“

Nuž a jeden zo spomenutých klubov, Vardar Skopje, bude 2. októbra súperom Prešova v nadnárodnej lige.

„V prvom ročníku sme v Skopje s Vardarom tesne prehrali, v druhom už vyhrali. Pred touto sezónou sa tento súper značne posilnil. Takže naše mužstvo čaká ďalšia veľmi náročná previerka na horúcej macedónskej pôde.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Riaditeľ SEHA GSS ligy bol na kontrole v Prešove