Termíny turnajov už dlhodobo vopred ohlasovať nebudeme, hovorí Boris Marhanský

Boris Marhanský.
Boris Marhanský. (Zdroj: RFA)
Vladimír Bilohuščin|28. júl 2022 o 17:48

Organizácia RFA chce priniesť na východ Slovenska podujatie, ktoré tu ešte nebolo.

RFA má za sebou druhé veľké podujatie, tentokrát v Ostrave. Promotér organizácie Boris Marhanský zhodnotil turnaj a načrtol plány do budúcnosti.

Ako hodnotíte turnaj v Ostrave?

Hodnotím ho veľmi pozitívne. Po športovej stránke sme sa posunuli zase o veľký krok ďalej. Mali sme veľmi vyrovnane zápasy, ktoré sprevádzali veľké výsledkové prekvapenia. Na hale domáci fanúšikovia ostravských bojovníkov spievali a povzbudzovali svojich favoritov. Určite sa do Ostravy vrátime.

Ako hodnotíte fakt, že v rovnaký deň bolo aj podujatie Oktagon MMA? Beriete slová promotéra Ondřeja Novotného o tom, že Štvanica je stále v tento dátum za legitímne a proste to bola náhoda?

Ja už sa nechcem veľmi na tému Oktagon vyjadrovať. Vážim si bojovníkov všetkých organizácii a viem, že rovnaké termíny nemajú radi ani oni, lebo sa musia ich členovia tímov rozdeľovať.

To, v akých termínoch bola Štvanica od jej vzniku si vie každý dohľadať a pravdu si v tom nájsť. Ja čo viem, že bohužiaľ ešte jeden termín sa nám bude v tomto roku krížiť. Bude to náš turnaj v Brne, ktorý sme museli presunúť, ale ďalší voľný termín bude tiež v kolízii. Avšak turnaje budú dosť ďaleko od seba.

Každopádne sme zvolili taktiku, že nebudeme ohlasovať termíny dopredu a budeme sa snažiť vyhýbať kolíziám, keď to pôjde.

Na turnaji sa vo výbornom svetle predstavil Vojtěch Garba. Čo hovoríte na jeho výkon? Dostane od vás dlhodobú zmluvu?

O tomto zápase sa rozpoviem trochu viac. Keď sme ho ohlásili, média neverili, že by to mohlo takto dopadnúť. Ja mam okolo seba veľmi skúsených poradcov, s ktorými som to rýchlo prekonzultoval a všetci mi povedali, že keď si Jakub Müller s Garbom veria, tak im tuto príležitosť treba dať.

Tento zápas ide s našou filozofiou podporovať domácu scénu a prinášať našim bojovníkom, ktorí nie sú až tak známi na domácej scéne kvalitných súperov, aby sa mohli ukázať. Vojto je mladý chalan, ktorý ma zmysel pre humor, je to profesionálny vojak, ktorý si prešiel peklom v príprave a ja môžem povedať, že sa nám zrodila naša prvá RFA hviezda.

Hneď vyzval Viktora Peštu a chce od nás, aby sme mu nosili tých najlepších. Dlhodobá zmluva je samozrejmosťou pre tak kvalitného bojovníka. Budeme sa snažiť spraviť všetko preto, aby sa vedel tomuto športu venovať naplno.

Keď už ste to načrtli. Uvidíme v RFA Viktora Peštu? Prebehli už nejaké rokovania?

Určite napíšem jeho manažérovi, neviem ale aké majú plány a aký majú kontrakt v PFL. Dostali sme ale možnosť v tejto váhe doniesť aj zaujímavé mená napríklad z Ruska.

Na turnaji ste predstavili novú posilu Petra ´Monstra´ Knížeho. Ako sa zrodila táto spolupráca?

S Monstrom sme komunikovali už dlhšiu dobu, máme z jeho gymu či už Adama Herajna ale aj Dominika Humburgera. Po jeho poslednom zápase sme si definitívne sadli a dohodli sa. Ja sa z toho veľmi teším, je to pre nás veľká pocta mať bojovníka jeho kvalít.

Vy ste sa mu rozhodli dať do prvého súboja top velterovú váhu Jozefa Wittnera. Prečo práve jeho?

Chceli sme československý zápas. Wittner je jednotkou na Slovensku v tejto váhe a myslím si, že to bude veľmi atraktívny zápas. Víťaz tohto duelu by mal neskôr ísť o titul.

Poznáte už aj meno druhého titulového vyzývateľa?

Uvidíme, ako sa ukáže druha dvojica. Máme tam naštartovaného Mira Broža, ktorý má tiež titulový sen, takže finálová dvojica sa ukáže po ďalších turnajoch.

V Ostrave sme videli aj výzvu pre Lea Brichtu. Môžete potvrdiť, že súboj s Lutterbachom uvidíme?

Áno, Lutterbach nás požiadal, že by chcel Lea vyzvať. Chce sa ukázať nášmu publiku a bojovať s najlepšími bojovníkmi, ktorých tu máme. Myslím, že tento zápas diváci dostanú, ale medzitým Joltona čaká ešte jedna výzva v MMA.

V Ostrave ste predstavili nového moderátora Jakuba Koteka, ktorého poznáme aj z XFN. Prečo táto voľba, aká bola prvá spolupráca?

Jakuba som videl napríklad aj v IAF. Robili sme si viacero skúšok a mali sme viacero adeptov. Ale Jakub vyšiel jednoznačne najlepšie. Jeho prvý event u nás, čo sa týka jeho moderovania a komentovania dopadol na výbornú, takže sa tešíme z nového člena nášho tímu.

Oznámili ste turnaj v Košickej Steel Aréne, na čo sa diváci môžu tešiť?

Je to pre nás veľká výzva. Chceme doniesť do Košíc športový zážitok a kvalitu bojovníkov, aká tam ešte nebola. Dlho tam nebol takýto event v takejto veľkosti.

Východniari sa radi zabávajú, sám to poznám keďže som sa v Košiciach narodil, takže musíme pripraviť naozaj skvelú kartu a výborný sprievodný program, aby sme sa mohli do tohto mesta a tejto haly vracať čo najčastejšie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Termíny turnajov už dlhodobo vopred ohlasovať nebudeme, hovorí Boris Marhanský