René Školiak odohral v Steel Aréne jubilejný 700. zápas

Takto sa Školiak tešil so svojimi spoluhráčmi po tom, ako Skalica vyrovnala na 1:1.
Takto sa Školiak tešil so svojimi spoluhráčmi po tom, ako Skalica vyrovnala na 1:1. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|5. okt 2011 o 00:00

Skúsený útočník René Školiak musel byť po jasnej prehre na košickom ľade z výsledku sklamaný. Jeho tím podľahol majstrovi 1:6, „Vinco“, ako Školiaka prezývajú, pritom v Steel Aréne odohral jubilejný 700. zápas v extralige.

Takouto cifrou sa môže pochváliť len pár hokejistov.

KOŠICE. Jeden z kľúčových hráčov Skalice René Školiak je už v klube 700-vkárov. Jubilejný štart zaknihoval v 8. kole v košickej Steel Aréne v zápase, ktorý Skalici nevyšiel.

René bol pri jedinom góle Záhorákov, keď v 11. min. v presilovke perfektne našiel spoluhráča Hrušku.

Krok držali do polovice

„Košice boli dnes silné. Podali svoj optimálny výkon. My sme sa im priblížili len v prvej tretine. Do polovice zápasu sme s nimi držali krok, lenže my sme svoje šance nepremieňali, zatiaľ čo domáci áno. To rozhodlo. Pritom v prvej tretine sme Košice zaskočili. Mali sme tam kopec možností. Náš výkon možno ovplyvnil gól, ktorý sme dostali dvadsať sekúnd pred koncom prvej tretiny. Dovtedy nám hra išla a domáci museli vydať zo seba viac síl, lenže hokej sa hrá 60 minút. My sme hrali len 30, preto sme v tomto zápase neuspeli,“ rozhovoril sa hokejista, ktorý v najvyššej súťaži odohral podľa štatistík 7 stovák stretnutí, hoci sám tvrdí, že by ich malo byť viac.

Zranenia sa mu vyhýbali

„Je to však na vážkach, lebo neviem, ako sa tie štarty rátajú. Ale to je vlastne jedno. Môžem byť hrdý, že som sa dopracoval k takémuto číslu. Verím, že aj naďalej budem dobrým členom skalického tímu a budem podávať také výkony, aby som bol platným hráčom. Mal som šťastie v tom, že sa mi vyhýbali vážnejšie zranenia, hoci nejaké tam boli, ale nebolo ich veľa. Takže zdravíčko mi slúžilo a tak štarty pribúdali. A verím, že ešte budú, tak aby som mohol tešiť divákov, ktorým sa moja hra páči. Budem sa snažiť splniť ich očakávania. Ak bude zdravie slúžiť, myslím, že ešte nejaký čas by som hrať mohol. No a dôležité bude aj to, či o mňa bude v extralige záujem, aby som mohol pokračovať v kariére,“ poznamenal hokejista, ktorý sa počas kariéry tešil v najvyššej súťaži zo zlata, striebra i bronzu.

„Určite by som si ešte prial získať zlato s menej špičkovým mančaftom, ako je Slovan. Prial by som si, keby sa nám to podarilo v Skalici.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»René Školiak odohral v Steel Aréne jubilejný 700. zápas