Remízový zápas v Stropkove s nešťastným záverom pre Sninu

Vedenie MFK Snina. Tentoraz asi nebolo spokojné.
Vedenie MFK Snina. Tentoraz asi nebolo spokojné. (Autor: Matúš Kalanin)
Sportnet|29. mar 2016 o 00:00

V Stropkove sa hral sa od úvodu obojstranne útočný treťoligový futbal.

STROPKOV/SNINA. Už v 2. min. overili hostia kvalitu domáceho brankára Mydlu, ale hneď z protiútoku to isté urobil Dolutovský mladému Kopťárovi.

Neskôr Kopťár vyrobil chybu a Jakubčo zo 7 metrov nedal ani do prázdnej brány. To isté urobil aj z nasledujúcej útočnej akcie Stropkova. Nedáš–dstaneš sa potvrdilo o malú chvíľu. Popovič vyslal kolmo dopredu Červeňáka, ten sa dostal až do trestného územia, presne popri padajúcom brankárovi prihral Skvašíkovi, ktorý už pohodlne vsietil vedúci gól hostí.

Už o desať minút mohlo byť pre Sninu aj krajšie. Skvašík poslal do brejku Hišema, ktorého strelu v poslednej chvíli zblokovali domáci obrancovia. Snina bola pri chuti, ďalšiu peknú kombinačnú akciu vymysleli Skvašík s Červeňákom, ten po prihrávke do uličky sám postupoval na Mydlu, ale neprekabátil ho a strelu mu vyrazil. Skvašík ho napodobnil, ale tiež mieril iba do dosahu nôh brankára Stropkova.

Domáci zahrávali viacero rohových i trestných kopov, ich vysokí hráči niečo aj hlavičkovali, ale vážnejšie sa im nezadarilo.

V 37. min. išla akcia po osi Skvašík, Červeňák a Popovič, ale práve Popovičovi sa hlavička z bezprostrednej vzdialenosti nevydarila najlepšie, keď trafil nohy brankára. To bola zlá predzvesť neskoršieho ohrozenia zo strany Stropkova. Dlhý center Kopťár zle vyboxoval, k lopte sa dostal Danko a do prázdnej brány dal vyrovnávajúci gól.

Hostia mohli ísť do šatní ešte smutnejší, ale Kopťár skvele zakročil, keď zlikvidoval po rohovom kope dobre mierenú strelu.

Po zmene strán sa rozpútal boj o gól, ktorý by naklonil misky váh na jednu alebo druhú stranu. V 55. min. Hanc ratoval na bránkovej čiare a dorážka už skončila v sieti, ale gól pre ofsajd neplatil. Na druhej strane prihrával Červeňák Popovičovi, jeho prudká strela však išla z 8 metrov rovno do brankára.

Potom sa viackrát snažili presadiť domáci. Burcák dal vedľa, Špak nad brvno. Potom unikal Červeňák, v brejku ho jasne zozadu faulovali, ale bola za to iba žltá karta. O chvíľu bol v čistej šanci Špak, strelil iba do Kopťára.

Na zlé sa pre Sninu obrátilo v 86. min. Po peknej domácej akcii a centri k pravej žrdi nádherne hlavou do šibernice trafil Danko. Snina vypila pri Ondave pohár horkosti až do dna.

ŠTATISTIKA

Tesla Stropkov – MFK Snina 2:1 (1:1)

Góly: 40. F. Špak, 86. D. Danko – 16. J. Skvašík

ŽK: Burcák, Špak, Jakubčo – Hreha, Červeňák

MFK Snina: J. Kopťár – D. Karľa, M. Hreha (82. M. Bodnár), M. Ferko, P. Hišem, Ľ. Jankaj, J. Popovič, E. Hanc, M. Červeňák, D. Haburaj, J. Skvašík.

kal

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Remízový zápas v Stropkove s nešťastným záverom pre Sninu