Rekordná štvorhodinová dráma Nadala s Djokovičom

SITA|17. máj 2009 o 11:37

Sobotňajší duel Rafaela Nadala s Novakom Djokovičom na madridskej antuke sa zapíše do histórie tenisu nielen svojím dramatickým nábojom a kvalitou, ale aj dĺžkou trvania.

MADRID.

Vyše štvorhodinové úchvatné semifinálové predstavenie (4:02 h), na ktorého konci sa tešil Nadal z víťazstva 3:6, 7:6 (5), 7:6 (9), bolo najdlhším zápasom hraným na dva víťazné sety v tzv. tenisovej open ére od roku 1968. Informuje o tom oficiálna stránka ATP.

Svetový hráč číslo jeden Nadal ušiel v tajbrejku tretieho setu svojmu srbskému súperovi z troch mečbalov a napokon aj s dávkou šťastia postúpil do finále podujatia Mutua Madrileňa Madrid Open s dotáciou 3,5 mil. eur. V ňom sa stretne so svojím hlavným rivalom Švajčiarom Rogerom Federerom, s ktorým má na antuke vysoko pozitívnu bilanciu 9:1 a celkovo 13:6.

"Je to maximálne frustrujúce prehrať zápas po takom skvelom výkone. Z niekoľkých posledných zápasov s Nadalom na antuke som si vzal veľa pozitívneho, no predsa mi ešte chýbala jedna loptička k víťazstvu. Nabudúce si na mečbal vezmem dve rakety, do každej ruky jednu," komentoval aj s dávkou irónie Djokovič.

"Zlepšuje sa od zápasu k zápasu a teraz získal veľa sebavedomia pred Roland Garros. Je to veľký hráč, vždy ním bol," povedal Nadal uznanlivo na adresu Djokoviča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rekordná štvorhodinová dráma Nadala s Djokovičom