Ružičkovcom stačilo na prvé dva góly 30 sekúnd, utvorili klubový rekord

Tyler Toffoli sa teší z gólu Calgary.
Tyler Toffoli sa teší z gólu Calgary. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. dec 2022 o 14:26

Calgary sa zaradilo na piate miesto historických tabuliek

NEW YORK. Tyler Toffoli a Dillon Dube sa v noci na stredu postarali v zámorskej NHL o dva najrýchlejšie góly v histórii Calgary Flames. Na ľade San Jose skórovali v priebehu úvodných 30 sekúnd duelu a prispeli k triumfu svojho tímu 7:3.

Toffoli sa tešil po 15 sekundách, Dube o ďalších 15 sekúnd neskôr zvýšil na 2:0. Dva góly za polminútu od úvodného buly zaradili Calgary na piate miesto historických tabuliek.

Absolútny rekord držia hráči Edmontonu Oilers zo sezóny 1981/82, keď vo víťaznom stretnutí proti Los Angeles Kings (6:2) otvoril v 14. sekunde skóre Mark Messier a o desať sekúnd neskôr pridal druhý zásah Dave Lumley.

V top 10 bleskových gólov tímu histórie je aj slovenská stopa, Michal Handzuš pridal v 31. sekunde druhý gól Philadelphie v súboji s New Yorkom Islanders (6:2) v ročníku 2002/03.

"Prvé dve striedania a v oboch sme súperovi odovzdali v našej tretine puk. Dve veľké straty, ktoré sa skončili gólom v našej sieti," povzdychol si David Quinn, kouč San Jose.

V oboch prípadoch vyhral buly center Calgary Elias Lindholm a potom prišli chyby domácich zadákov v obrannom pásme - prvú spravil Matt Benning a druhú Erik Karlsson.

VIDEO: Takto padli dva najrýchlejšie góly v histórii Calgary Flames

Klubový rekord, ale s prívlastkom negatívny, si v tom momente zapísali aj hráči San Jose, keďže ešte nikdy neinkasovali dva góly v takom krátkom časovom rozpätí na štarte stretnutia.

Český brankár David Rittich pôvodne ani nemal stáť v bránke Winnipegu, napokon však bol jednou z najvýraznejších postáv tímu vo víťaznom dueli s Ottawou (5:1).

Prvýkrát v sezóne nastúpil na druhý zápas za sebou, keď musel zaskočiť za chorú brankársku jednotku Connora Hellebuycka, a za svoj chrbát pustil jedinú z 36 striel súpera.

"Nie je to pre neho ľahký džob, keď nastupuje iba sporadicky, ale je to typ hráča, ktorý vám dokáže vyhrať zápas. Bol jednoducho fantastický. Do kabíny prináša stále veľa energie a keď sa postaví do bránky, tak je neuveriteľný," pochválil Ritticha jeho spoluhráč Josh Morrissey.

Ten si pripísal gól a asistenciu a rovnako ako Kyle Connor (2+1) bodoval už v desiatom stretnutí za sebou.

Winnipegu sa darí, vyhral desať z uplynulých 14 zápasov a patrí mu tretia priečka v Západnej konferencii, iba dva body za lídrom Vegas Golden Knights.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ružičkovcom stačilo na prvé dva góly 30 sekúnd, utvorili klubový rekord