Real bude mať asi dvoch najlepších pravých obrancov sveta

Maicon asi odíde do Realu.
Maicon asi odíde do Realu. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|27. júl 2010 o 22:00

Jeden z najlepších obrancov na svete Maicon by mal v novej sezóne hrávať za Real Madrid. Inter Miláno vraj zinkasuje 28 miliónov eur.

BRATISLAVA. Pútal pozornosť v Lige majstrov i na majstrovstvách sveta v Afrike. Na jeho poste pravého obrancu v súčasnosti iba sotva nájdete lepšieho futbalistu.

Maicon Douglas Sisenando je extrémne pohyblivý, má kondičku atléta - vytrvalca, po únikoch vysiela od postrannej čiary presné centre.

Je takmer nemožné mu utiecť, veď rýchlosť je jeho azda najsilnejšou stránkou. A navyše strieľa góly. V minulej sezóne ich v talianskej sérii A dal šesť. Viac gólov dali na jar za Inter iba útočníci Eto'o a Milito. Pritom jeho džobom je v prvom rade brániť.

Fyzický unikát

Inter Miláno vyhralo v sezóne všetky tri najvýznamnejšie trofeje (Liga majstrov, talianska Séria A, taliansky pohár).

Podľa bývalého trénera Josého Mourinha bol práve Brazílčan jednou z kľúčových postav tímu. „Maicon je fyzický unikát, bez neho by sme asi sotva boli takí úspešní," vyhlásil Mourinho.

Brazílčan v sezóne nehral iba jeden ligový zápas. Do Interu Miláno prišiel v lete pred štyrmi rokmi, vždy získal titul. Ďalší už asi nepridá. V nasledujúcej sezóne by mal hrávať za Real Madrid.

Podľa denníka Gazzetta dello Sport by mal Inter zinkasovať 28 miliónov eur plus ďalšie nešpecifikované bonusy.

Dvadsaťdeväťročný Brazílčan vraj požaduje štvorročnú zmluvu s platom 6 - 7 miliónov ročne. K podpisu by malo prísť v najbližších dňoch. Maicona si do Realu vyžiadal práve nový tréner Mourinho.

Vynucoval plat

„Máme s Mourinhom skvelý vzťah a chcem ísť za ním. Vyhrali sme spolu veľa trofejí a môžeme to zopakovať," vyhlásil už pred pár dňami Maicon.

Pôsobí suverénne: na ihrisku i mimo neho. A pozná svoju cenu. Už v minulej sezóne razantne vynucoval plat a cítil sa nedocenený.

„Nie som výnimočný, ale tiež nie som hocikto. Šéfovia Interu musia uznať, že si za svoje výkony zaslúžim lepší plat," tvrdil sebavedome Maicon, ktorý odmietol vábenie Manchestru City.

Na poste pravého obrancu v Reale zvyčajne hrával španielsky majster sveta Sergio Ramos. Mourinho by tak mal na výber dvoch momentálne najlepších hráčov na tento post.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Real bude mať asi dvoch najlepších pravých obrancov sveta