Kloppa hneval neuznaný gól: Za mojich hráčskych čias sa ofsajdy pískali inak

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp tlieska fanúšikom po zápase.
Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp tlieska fanúšikom po zápase. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. nov 2018 o 10:48

Arsenal v Premier League remizoval s Liverpoolom.

LONDÝN. V sobotňajšom šlágri 11. kola anglickej futbalovej Premier League medzi Arsenalom Londýn a FC Liverpool sa zrodila remíza 1:1.

Liverpool v jedenástich stretnutiach ešte ani raz nepocítil chuť prehry. Z ostatných piatich meraní síl však už tretí raz remizoval.

Klopp: Myslím si, že gól mal platiť

S výsledkom zápasu nebol úplne spokojný kouč LFC Jürgen Klopp.

Podľa neho mohol duelvyzerať úplne inak, keby rozhodcovia uznali gól Sadia Maného z 18. minúty. Lopta skončila v bránke po ukážkovej spolupráci Senegalčana s Trentom Alexandrom-Arnoldom a Robertom Firminom.

Hoci postranný arbiter signalizoval postavenie mimo hry, opakované zábery prezradili, že o ofsajd v momente prihrávky od Firmina nešlo.

"Myslím si, že gól mal platiť. Za mojich hráčskych čias sa pískali ofsajdy inak," vyjadril sa mierne frustrovaný Klopp.

"Naša útočná akcia, ktorá vyústila v neuznaný gól, bola ukážkou ofenzívnej precíznosti a takéto situácie sa často nacvičujú na tréningoch. Je na škodu, že rozhodcovia gól neuznali, ale my sme na ihrisku urobili viac chýb ako arbitri."

Hostia sa gólovo presadili až po hodine hry. Skóroval James Milner, pre ktorého to bol jubilejný päťdesiaty presný zásah v najvyššej anglickej súťaži. "Ani som nevedel, že ide o gól s poradovým číslom 50, uprednostnil by som zisk troch bodov. Viac ma teší, že sme si v zápase utvorili mnoho šancí," povedal Milner.

Vyrovnávajúci gól padol z kopačky Alexandra Lacazzetta v 82. minúte, vďaka čomu Arsenal ťahá šnúru deviatich zápasov, v ktorých získal aspoň bod. Ich poslednou prehrou zostala strata všetkých bodov na Stamford Bridge v druhom kole proti FC Chelsea (2:3).

Tréner Arsenalu Emery bol spokojný

Proti tímu z Anfieldu mal Arsenal jasnú územnú prevahu, na bránku súpera však vystrelil rovnako ako jeho protivník štyrikrát. S výkonom zverencov v sobotňajšom zápase bol spokojný kouč Arsenalu Unai Emery.

"Som nadšený z hry, ktorú sme predviedli. Náš výkon bol konštantne dobrý počas celých deväťdesiatich minút a všetko sme mali pod kontrolou," rozhovoril sa Emery pre magazín The Evening Standard.

Je na škodu, že rozhodcovia gól neuznali, ale my sme na ihrisku urobili viac chýb ako arbitri.


Jürgen Klopp, tréner Liverpoolu

"Myslím si, že výsledok 1:1 je zaslúžený vzhľadom na priebeh stretnutia. Spokojní sme však iba na 50 percent. Boli momenty, kedy sme mohli strhnúť výsledok na našu stranu, ale naopak aj chvíle, keď sme mohli stratiť všetky body."

Podľa Emeryho slov hráči ukázali, že dokážu konkurovať aj tabuľkovo vyššie postaveným favoritom.

"Zápas bol akýmsi testom toho, kde sa momentálne nachádzame. Po výsledku proti FC Liverpool sme bližšie k dosiahnutiu našich cieľov. Takúto kvalitu potrebujeme ukazovať v každom stretnutí. Najbližší duel proti Wolverhamptonu bude rovnako dôležitý," doplnil kouč.

Arsenal v tabuľke Premier League spadol z priebežného štvrtého miesta na piate. Po jedenástich kolách má na konte 23 bodov.

Liverpool je aktuálnym ligovým lídrom s 27 bodmi. Druhý Manchester City s jednobodovým mankom má však zápas k dobru a na čelo tabuľky sa môže vrátiť už v nedeľňajšom zápase so Southamptonom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Kloppa hneval neuznaný gól: Za mojich hráčskych čias sa ofsajdy pískali inak