Reakcie na Armstrongove ukončenie kariéry

TASR|17. feb 2011 o 11:14

New York 17. februára (TASR) - Reakcie na ukončenie kariéry amerického cyklistu Lancea Armstronga, sedemnásobného víťaza Tour de France:

MEW YORK. Reakcie na ukončenie kariéry amerického cyklistu Lancea Armstronga, sedemnásobného víťaza Tour de France:

Eddy Merckx (päťnásobný víťaz Tour de France): "Nadišiel čas, aby skončil. Vyhral prakticky všetko, takže už nemusí nikomu nič dokazovať. Aj tak celkom nechápem, prečo sa vlastne prvý raz vrátil do súťažnej cyklistiky, ale to je len môj názor. Každý si vo svojom živote robí čo chce a bolo to jeho rozhodnutie."

Christian Vande Velde (bývalý kolega z tímu US Postal): "Zanechal za sebou skutočný odkaz, pretože napriek svojmu veku sa vrátil na Tour de France a skončil tretí, čo je pozoruhodný výkon. Podľa mňa by lepšie urobil, keby ukončil kariéru hneď na prvý raz. Lenže on mal ešte stále ten potrebný náboj na súťaženie a do posledného dňa chcel byť so svojimi tímovými kolegami. Miluje šport, takže ho budeme sledovať a nasledovať aj teraz, pretože naďalej chodí behávať a plávať. Tento chlapík je ako stroj s mozgom, akých niet."

Philip Hersh (športový novinár, Chicago Tribune): "Armstrong bol najinšpiratívnejšou a súčasne najkontroverznejšou superhviezdou akú kedy USA vyprodukovali."

Svetová antidopingová agentúra (WADA): "Úlohou WADA je presadzovať, koordinovať a monitorovať boj proti dopingu vo svete športu vo všetkých jeho formách. Mali by ste preto vedieť, že proti Armstrongovi nevedie vyšetrovanie WADA, ale americká Správa potravín a liečiv (FDA)."

Sarah Collinsová (fanúšička na sociálnej sieti Twitter reagovala na fakt, že Armstrong ukončil kariéru v rovnaký deň ako zbavili dopingových obvinení Alberta Contadora): "Milujem spôsob, akým Lance vždy dokáže vykopnúť Contadora z titulných stránok."

Steve Johnson (výkonný šéf USA Cycling): "Jeho odkaz pre náš šport je bezprecedentný. Dokázal do cyklistického športu zatiahnuť celú krajinu. Bol vzorom pre nespočetné množstvo mladých ľudí."

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Reakcie na Armstrongove ukončenie kariéry