RCS šokoval majstra

Súboj. Košičan P. Grutka (vľavo) atakuje Bratislavčana G. Bartošeka.
Súboj. Košičan P. Grutka (vľavo) atakuje Bratislavčana G. Bartošeka. (Autor: Slov-matic Bratislava)
Sportnet|15. máj 2009 o 00:00

V týchto dňoch vrcholí futsalová extraliga. Play-off má na programe tretie stretnutie medzi RCS Košice a Slov-matikom Bratislava. Po dvoch dueloch pri Dunaji je stav 1:1 na zápasy. Dnes o 20.00 je v Infiniti aréne tretí súboj.



KOŠICE. Víťazom základnej časti súťaže sa bez prehry stal úradujúci majster Slov-matic FOFO Bratislava so ziskom 60 bodov za 19 víťazstiev a 3 remízy. Druhý RCS Košice zaostal o plných 9 bodov. Bratislavčania sú najhorúcejším kandidátom na zisk titulu v aktuálnej sezóne, v predošlých štyroch ročníkoch futsalovej extraligy vždy vyhrali a rovnako dominovali aj v Slovenskom pohári.

Prekvapenie na úvod

Z tohto pohľadu začala finálová séria šokujúco. Slov-matic prehral s Košičanmi 2:3! V základnej časti sa pri Dunaji zrodilo víťazstvo domácich 5:2, v Košiciach bola remíza 3:3. "Pravdu povediac, nepamätám si, kedy sme naposledy porazili Slov-matic. Bolo to ešte v čase, keď som ja hral - pred sedmimi, ôsmimi rokmi. Dokonca si pamätám, že sme vtedy vyhrali oba zápasy. Doma 6:0 a vonku 1:0. Pravda, Slov-matic ešte len začínal, zďaleka nemal také mužstvo nabité reprezentantmi, ako má teraz. Prekvapenie pre mňa? V kútiku srdca som si prial, aby sme aspoň v jednom zápase prekvapili. Určite môžeme naše víťazstvo považovať za prekvapenie. Málokto to čakal," konštatoval tréner RCS Richard Bačo.

Odlišné zápasy

Bratislavčania boli zaskočení. Mali o poznanie ľahšie štvrťfinále (hralo sa na dve víťazstvá - porazili Levice 8:1 a 6:1) i semifinále (Pinerola Bratislava 10:3, 5:2) a predpokladali, že i finálová séria pôjde touto cestou. Naopak, RCS vždy postupoval až po predĺžení. Vo štvrťfinále proti Novým Zámkom (7:1, 2:1 pp) a v semifinále proti Senici (4:3, 3:3 pp, na penalty 5:4). "Stretnutie nám vyšlo veľmi dobre z pohľadu defenzívy. A v útoku sme premieňali šance. Ujali sme sa vedenia, domáci síce onedlho vyrovnali, no potom sme odskočili na rozdiel dvoch gólov a domáci stihli už len znížiť štyri minúty pred koncom. Nepomohla im ani hra bez brankára." Druhý zápas bol úplne odlišný. Hoci začiatok bol veľmi podobný. "Chýbal nám však vykartovaný Hernandéz, čím sa narušila kompaktnosť. Opäť sme sa ujali vedenia. Potom však domáci rýchlo otočili na 4:1 a do prestávky pridali ešte jeden gól. Vlastne bolo po zápase. Len sme ho dohrali, aby sa nik nezranil a hráči nenachytali karty."

V plnej sile

R. Bačo verí, že dnes o 20.00 hod. bude jeho zverencov hnať plné hľadisko v Infiniti aréne. Aj napriek tomu, že stretnutie vysiela v priamom prenose Trojka. "Bol by som veľmi rád, keby nás v čo najväčšom počte prišli ľudia povzbudiť. Chceme zabojovať o titul. Nastúpime v plnej sile. Nik nie je zranený, ani vykartovaný." RCS už má vo svojej vitríne dva majstrovské tituly. Pravda, ešte z malého futbalu - predchodcovi futsalu, a bolo tak ešte pod starým názvom TTR (1994/95, 1997/98).

Finálová séria

(na tri víťazstvá)

  • 1. zápas, 8. 5.: Slov-matic Bratislava - RCS Košice 2:3 (1:2). Góly: 10. Várady, 34. Haľko - 6. Serbin, 17. Kozár, 30. Grutka. ŽK: Fehérvári - Serbin, Hernandéz, Štiber, 400 divákov.
  • 2. zápas 12. 5.: Slov-matic Bratislava - RCS Košice 6:1 (5:1). Góly: 13., 16. a 22. Mikita, 4. Haľko, 13. Fehérvári, 20. Rejžek (20.) - 4. Jakab. ŽK: Rejžek, Fehérvári, 500 divákov.
  • 3. zápas 15. 5. o 20.00: RCS Košice - Slov-matic Bratislava
  • 4. zápas 19. 5. o 20.00: RCS Košice - Slov-matic Bratislava
  • 5. zápas 22. 5.: Slov-matic Bratislava - RCS Košice

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»RCS šokoval majstra