Rarita: V siedmej lige hrajú pod umelým osvetlením (VIDEO + FOTO)

Ivan Mriška|26. aug 2020 o 10:30

Futbalový areál im môže závidieť nejedna dedina.

NEDOŽERY-BREZANY. Vidieť to azda len vo Fortuna lige. Výnimkou je obec na hornej Nitre. Hodové zápasy hrajú v Nedožeroch-Brezanoch pod umelým osvetlením.

„Vždy je to veľká slávnosť, na ktorú sa teší celá dedina. Pre hráčov je to obrovská motivácia a zodpovednosť. Prehra sa nepripúšťa,“ prezradil tajomník TJ Družstevník Nedožery-Brezany Branislav Uhrín.

Na hody pod umelým osvetlením

Družstevníci hrajú pod umelým osvetlením vždy na hody, ktoré vychádzajú na august. Na zápas siedmej ligy si nájde cestu aj tisíc divákov. Teraz ich však pre opatrenia spojené s koronavírusom bolo menej.

„Od sedemdesiatych rokov je to tradícia. Neviem, že by v inej obci mali niečo podobné. V kraji určite nie,“ zamyslel sa Uhrín.

Z nižších súťaží hráva pod umelým osvetlením ešte štvrtoligová Šalková v Banskobystrickom kraji, ale z okresných mužstiev zrejme nikto.

„Už dvakrát vyšiel hodový zápas na derby s Porubou. Zápas mal výborný náboj, skončil zmierlivo 1:1. Naši chalani podali bez nároku na honorár výborný výkon. Na trávniku aj na parkete. Tancovali do štvrtej rána,“ pousmial sa tajomník.

Druhý gól zápasu - autor videa: Tibor Pekár

Podmienky ako v lige

TJ Družstevník Nedožery-Brezany je na Slovensku výnimočným zjavom. Donedávna pôsobil v najnižšej súťaži, no v klube to funguje ako na ligovej úrovni.

„Máme sedem družstiev, krásne dve trávnaté plochy a prebiehajú práce na výstavbu umelej trávy. Ľudia sem chodia radi, čo nás veľmi teší. Viac ako peniaze je v dedinskom futbale dôležité zázemie a dobrá partia. U nás sa hrá len za stravu a hráči chodia v hojnom počte,“ prezradil.

V sezóne 2016/17 postúpili Nedožery-Brezany z poslednej ôsmej ligy do siedmej a v nej hrajú prevažne s mladými hráčmi.

„Brúsia si na nás zuby všetky mužstvá. Každý sa chce vytiahnuť na peknom ihrisku pred množstvom divákov. Pretože u nás ich chodí kopec na všetky zápasy. Ale nám to vyhovuje a motivuje nás to do ďalšej práce,“ uzavrel Uhrín.

TJ Družstevník Nedožery-Brezany – TJ Magura Poruba 1:1 (1:0)

Góly: 9. M. Šifalovič - 88. M. Burza, R: Miroslav Dzina, 400 divákov
DOMÁCI: V. Šnirc - M. Ivanka, S. Klopan, M. Vavro, A. Kavka (45. O. Vereš), A. Šnirc, A. Marko (86. E. Mário Fašianok), M. Karabinoš, P. Vážan (48. D. Hromada), M. Šifalovič, J. Briatka
HOSTIA: M. Móc - R. Vážan, A. Škultéty, P. Lacko, J. Valach (77. A. Švorc), K. Škultéty (55. P. Minich), V. Helbich (45. D. Špánik), N. Rusnok, D. Gaman (66. F. Čavojský), E. Kozák, M. Burza

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rarita: V siedmej lige hrajú pod umelým osvetlením (VIDEO + FOTO)