Rák do Dinama Minsk, Babnič na hosťovanie do Groclinu

SITA|9. júl 2007 o 18:20

RUŽOMBEROK 9. júla (SITA) - V štvrtom tíme uplynulej sezóny Corgoň ligy MFK Ružomberok prichádza necelý týždeň pred začiatkom nastávajúceho ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2007/2008 k zmenám ...

RUŽOMBEROK 9. júla (SITA) - V štvrtom tíme uplynulej sezóny Corgoň ligy MFK Ružomberok prichádza necelý týždeň pred začiatkom nastávajúceho ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2007/2008 k zmenám v hráčskom kádri. Mužstvo spod Čebraťa opúšťajú dvaja útočníci - 29-ročný Róbert Rák a o rok starší Peter Babnič. "Pokiaľ ide o Ráka, s bieloruským Dinamom Minsk sme na 99 percent dohodnutí na prestupe. Róbert, ktorý mal ešte dva roky u nás platný kontrakt, absolvoval v Minsku zdravotné testy a nič by už nemalo brániť tomu, aby posilnil Dinamo. V Bielorusku by mal podpísať asi dvojročnú zmluvu," uviedol pre agentúru SITA nový generálny riaditeľ MFK Ružomberok Jiří Steinbroch na margo najlepšieho kanoniera Corgoň ligy 2005/2006 (21 gólov) a bývalého hráča Rimavskej Soboty, Nitry, B. Bystrice, či maďarského Diósgyöru.

V prípade Petra Babniča nepôjde o "tvrdý" prestup. "Babnič je v súčasnosti na skúške v poľskom prvoligovom klube Groclin Grodzisk, ktorý je na sústredení v Rakúsku. Peter sa počas víkendu aj strelecky presadil v prípravnom dueli proti rezerve Dinama Kyjev. Vyzerá to tak, že sa s Groclinom dohodneme na ročnom hosťovaní v tomto poľskom klube," doplnil J. Steinbroch v súvislosti s pokračovaním kariéry 30-ročného bývalého 12-násobného slovenského reprezentanta, ktorý prišiel do Ružomberka vlani v lete zo Sigmy Olomouc a pôsobil aj v Banskej Bystrici, Interi Bratislava, Sparte Praha, či Zlíne.

Ružomberčania sa na druhej strane snažia aj posilniť tím a angažovať nových hráčov. "Sme radi, že sa už skompletizoval príchod 28-ročného srbského stredopoliara Milomira Sivčeviča z Rimavskej Soboty. S týmto univerzálnym futbalistom, s ktorým rátame do stredu záložnej formácie, sme podpísali 2,5-ročný kontrakt.

Ďalšou istou novou tvárou v našom klube je Vladimír Kúkol zo Spišského Podhradia, s týmto 21-ročným rýchlym útočníkom sme uzavreli trojročnú zmluvu. S mužstvom sa pripravuje aj 20-ročný český ofenzívny záložník Jan Králík z Rimavskej Soboty, je možné, že aj v jeho prípade príde k angažovaniu," poznamenal ďalej J. Steinbroch. Na otázku, aká budúcnosť čaká na dvojicu ružomberských opôr Igora Žofčáka či Josefa Dvorníka, o ktorých sa aj v médiách hovorilo o ich možnom odchode z klubu, generálny riaditeľ MFK dodal: "Uvidíme. Nevylučujem v tejto chvíli ešte nejaké zmeny v kádri do začiatku Corgoň ligy - smerom von i smerom dnu."


Nachádzate sa tu:
Domov