Rajičová prekonala chrípku a po krátkom programe je pätnásta

Nicole Rajičová bola so svojou jazdou veľmi spokojná.
Nicole Rajičová bola so svojou jazdou veľmi spokojná. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
SITA|1. apr 2016 o 07:26

Za svojim osobným maximom v krátkom programe zaostala o 0,68 bodu. "Som veľmi spokojná. Naskákala som všetko, čo som mala," hodnotila svoju prvú jazdu na majstrovstvách sveta v Bostone Nicole Rajičová.

BOSTON. Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová postúpila na majstrovstvách sveta v Bostone do voľných jázd v súťaži jednotlivkýň z pätnásteho miesta. Za štvrtkový krátky program získala od rozhodcov 56,56 b.

Vo finálových voľných jazdách má miestenku dvadsaťštyri najlepších. Na čele je Američanka Gracie Goldová so ziskom 76,43 b.

Rajičová, ktorá obsadila na januárových majstrovstvách Európy v Bratislave dvanástu priečku, predviedla elegantnú jazdu s jedinou chybou pri kombinácii dvoch trojitých toeloopov v úvode predstavenia.

Za svojím sezónnym maximom v krátkom programe zaostala o 0,68 b.

"S krátkym programom som veľmi spokojná. Naskákala som všetko, čo som mala. Mám veľkú radosť, lebo som mala minulý týždeň chrípku. Som rada, že som vládala stáť na nohách," odkázala Rajičová prostredníctvom facebookovej stránky bratislavských majstrovstiev Európy 2016.

"Body sú dôležité, dostala som ich podobne ako v Bratislave. Vo voľnej jazde chcem zajazdiť tak, ako sa najlepšie dá."

"Teraz ma čaká deň tréningu a v sobotu už budú preteky. Publikum v Bostone určite nie je také skvelé ako v Bratislave. Mala som pocit, že takmer vôbec netlieskali," priznala Rajičová.

"Súperky na svetovom šampionáte sú veľmi silné, určite silnejšie než na ME. Pozdravujem fanúšikov na Slovensku a ďakujem za podporu."

MS v krasokorčuľovaní - Boston (USA)

Ženy - po krátkom programe:

1. Gracie Goldová USA 76,43 b
2. Anna Pogorilá Rusko 73,98 b
3. Jevgenija Medvedevová Rusko 73,76 b
4. Ashley Wagnerová USA 73,16 b
5. Elena Radionovová Rusko 71,70 b
6. Satoko Mijaharová Japonsko 70,72 b
15. Nicole Rajičová SR 56,56 b

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Rajičová prekonala chrípku a po krátkom programe je pätnásta